Точната преценка е много важна и ни помага на око да измерваме разстояния и големината на предметите около нас, доста помага и при паркирането. Тази способност се развива с годините и натрупания опит, но е най-развита при хората, които често разчитат на очите си, докато работят.

А вие можете ли да се доверите на очите си? Колко точна е преценката ви?

На тези въпроси може да си отговорите чрез нашия тест. Отговорете на 10-те въпроса в нашата галерия и се върнете да проверите какво означават резултатите ви!

Резултати:

0–3 верни отговора. Очите ви често ви подвеждат, а меренето на око не е сред талантите ви, но сме сигурни, че имате много други умения. Просто, ако ще редите плочките в банята или ще редите павета по софийските улици, молим ви – нека друг свърши тази работа вместо вас.

4–7 верни отговора. Добър резултат, макар че очите ви понякога ви подвеждат. Ако ще окачвате някоя картина у дома, най-вероятно ще я закачите накриво, но това не е чак такава драма, нали?

8–9 верни отговора. Страхотен резултат! Очите ви почти никога не ви лъжат и сме сигурни, че се справяте отлично при паралелното паркиране.

10 верни отговора. Изумителен резултат! Да не сте робот?