Добрата майка, приятелката-шеф, или бунтарката авантюрист? Какъв тип приятел си – разбери с този кратък тест!

Всяка от нас има нужда от приятели. Те са нашето отражение, стимул за развитие или сигурно убежище, в което винаги можем да намерим опора. Освен това наличието на приятелки е пряко свързано с нашето ниво на щастие и удовлетворение от живота. Според проучване на германски учени от института Макс Планк, хората, които се посвещават изцяло на кариера, личностно развитие или печелене на много пари, се оказват по-нещастни от тези, които често прекарват време със семейството или приятелите си и инвестират в отношенията си с други хора.

Интересно е също така и как точно избираме приятелите си. Когато сме млади, интуитивно сме привлечени от хора, които приличат на нас. Например, по данни на многобройни проучвания, проведени по темата, студентите в първи курс са склонни да заемат място в залата до хора, чийто пол, раса, дължина и цвят на косата са подобни на техните. Но в по-зряла възраст, когато избираме приятели и приятелки, започваме да се съсредоточаваме върху други фактори, като възраст и степен на образование, сходно чувство за хумор и близки обществено-политически възгледи.

От тези резултати може да заключим, че поговорката „кажи ми кои са приятелите ти и ще ти кажа ти кой си“ наистина е вярна. По това към какви хора изпитваме симпатии и с кого желаем да се сприятелим, можем да съдим и за това какви хора сме самите ние.

В нашия кратък тест ви предлагаме да изберете тази известна дама, която смятате, че бихте искали да бъде ваша приятелка. За да направим вашето решение по-точно, ще ви предоставим и малко обща информация за тези звезди. Това ще ви помогне да направите своите изводи за техните личности и черти на характера. И така, да започваме!

Е, с коя от тези известни личности бихте искали да бъдете приятелки?

Моника Белучи

Моника Белучи е италианска актриса и муза на Dolce&Gabbana. Тя е на 58 години, а зодиакалният й знак е Везни. Тя има два развода зад гърба си и е отгледала две деца. Моника смята, че е нужно да можеш да се наслаждаваш на това, което животът ти предлага, защото в противен случай просто бягаш и накрая… умираш. И нищо не успяваш да изживееш.

Селена Гомес

Селена Гомес е американска актриса, на 31-годишна възраст, зодия Рак. Според самата Селена, тя е типичен представител на този зодиакален знак, защото е чувствителна, романтична и емоционална. Тя преживя тежка раздяла с Джъстин Бийбър, както и много други несгоди в любовта. Със своите фенове тя винаги е отзивчива, доброжелателна и топла.

Дженифър Анистън

Дженифър Анистън е американска актриса, на 54 години, зодия Водолей. Независимо, че нейната звезда изгря благодарение на ролята й на разглезената и капризна Рейчъл от сериала „Приятели“, в реалния живот Анистън е нейната истинска противоположност. Тя е силна личност и независима дама, която избягва големите скандали и драми.

Емилия Кларк

Емилия Кларк е британска актриса на 36 години, зодия Скорпион. Тя не се е главозамаяла от славата. Тя не обича да излага личния си живот на показ. За нея са важни семейството, както и истинските човешки отношения.

Кристен Стюарт

Кристен Стюарт е американска актриса на 33 години, зодия Овен. След като дълго време живееше в сянката на образа на романтичната и наивна Бела от филма „Здрач“, Стюарт изцяло промени облика си, за да спрат да я възприемат като „актрисата само с една роля“. По характер тя е смела бунтарка, която е склонна да прибягва към авантюри и провокации.

Е, разберете в галерията ни какво разкрива за вас изборът ви: