Знаете ли кое създава най-фалшивата представа за света, в който живеем? Някои от вас може би ще си помислят, че видео игрите са това, което ни вкарва в паралелна вселена, но истината е, че заблудата идва от нещо, което използваме много по-често - филтрите за лице в социалните мрежи. Според статистика, 1 от 5 американци, които някога са имали акаунт в социалните мрежи, е използвал филтър за лице, преди да публикува снимки в социалните медии.

И докато тяхната вредна роля върху самочувствието и увереността е кристално ясна, възходът на културата на селфитата извежда хората до нови нива на фалшификация в социалните медии. Всичко това явно е омръзнало на Тик Ток звездата и гримьор Холи Кокерил.

Познавайки как се случват нещата в индустрията за красота, тя показва колко фалшиви са социалните мрежи. В поредица от видеоклипове в TikTok Холи „изложи“ собствения си Instagram срещу истинските селфита като натрупа милиони гледания. „Социалните медии са фалшиви, не се заблуждавайте“, написа тя под видеата си, а в галерията ви показваме най-шокиращите снимки!