Има ли някой в ​​целия свят, който да не е изумен от свръхестествено младата Дженифър Лопес? От главата до петите, в нея няма нищо, което да не е чисто съвършенство. На 52 години нейното тяло – изпипано, стегнато и закръглено – е храм, пред който всички ние да се покланяме.

Но как го постига? Какво е необходимо, за да поддържа формата си и да спре стрелките на часовника, за да изглежда вечно млада? Един треньор на знаменитости, с който тя работи, е базираният в Ню Йорк Дейвид Кирш, който споделя нейната тайна. „Независимо дали работите с Дженифър Лопес или с някой друг, има една стара библейска фраза, която гласи „гледай, слушай и учи”. Това са много силни думи“, казва той. „Твърде лесно е да се съберат поредица от упражнения, които просто да се следват след това. По-важното, обаче е, когато избирате тренировъчен режим, треньорът ви да ви наблюдава, за да види от какво имате нужда и колко сте готови да се ангажирате с тренировките”.

С 35 солидни години в индустрията и списък с клиенти, включващ също Кери Уошингтън и Кейт Ъптън, Кирш казва, че добрият треньор е този, който разбира интуитивно от какво се нуждае индивидът физически, умствено и духовно. „Това е, което често липсва – разочароващо е, че този аспект на обучението се премълчава“, казва той. „Тайният сос“ за успешна връзка треньор-клиент са 360-градусовите резултати, добавя той.

И така, как се постигат резултати като тези на Дженифър Лопес? Вижте в галерията.