Принц Уилям и принц Хари може да са кралски особи, но връзката им не се различава от тази в повечето семейства. Двамата бяха съответно на 15 и 12 години, когато губят майка си през 1997 г. Те преживяват загубата заедно и се подкрепят през годините. С течение на времето обаче братята започват да се дистанцират един от друг. Съобщенията за разрив помежду им се появяват през 2018 г., след като Хари и съпругата му Меган Маркъл решават да се преместят във Фрогмор Котидж в Уиндзор, което е по-далеч от дома на Уилям и съпругата му Кейт, които остават в двореца Кенсингтън.

През януари 2020 г. излезе новината, че Хари и Меган се оттеглят от старшите си кралски задължения. „Бях в капан, но не знаех, че съм в капан“, обяснява тогава Хари. „В капана на системата като останалата част от семейството. Баща ми [принц Чарлз] и брат ми са в капан. Те не могат да си тръгнат и аз изпитвам огромно състрадание към тях.“

Една история, която прилича на приказка за двама принцове, всеки със своите борби и тревоги, които са свързани от обич и болка, но разделени от сложни обстоятелства. Всичко за драмата между Хари и Уилям през годините четете в галерията: