Преди да се запознаете с японската диета за 14 дни, си струва да разберете какво представлява тази система на хранене. Нека започнем с факта, че тя има много условна връзка с Япония. Съществува версия, че японската диета е наречена така поради далечната си прилика с възприетия в Страната на изгряващото слънце стил на хранене, който включва малки порции и отсъствие на мазни храни. Така или иначе, японската диета не съдържа нито суши, нито сурова риба, нито соев сос, нито други изкушения на ориенталската кухня.
Оригиналната японска диета за 14 дни е доста строга диета с пълно изключване на солта, захарта и много други храни.

Дневният калориен прием е не повече от 800 ккал, въглехидратите и мазнините са рязко ограничени, като в диетата преобладават белтъчините. Продължителността на диетата е 2 седмици и през това време можете да отслабнете забележимо, ако, разбира се, спазвате всички ограничения и не си позволявате да се похапвате.

Същността на японската диета е повишената консумация на белтъчни храни, докато мазнините и въглехидратите са значително ограничени. Избраната диета е само нискокалорична. За разграждането на големи количества белтъчини организмът трябва да изразходва собствените си запаси от мазнини, при условие че калоричността на ястията е ниска. По този начин загубата на тегло се постига предимно чрез мастната тъкан.

За да се оцени качеството и безопасността на всяка диета, е добре да се вземат предвид два параметъра - нейната ефективност и безопасност. По отношение на ефективността тази диета заема добра позиция - за няколко седмици някои успяват да свалят до 5-7 кг, а понякога и повече.

Открийте плюсовете и минусите, резултатите от японската диета и менюто за всеки ден в галерията.