След почти четири години заедно Шелби Суинк и нейният вече бивш годеник решават, че е време да минат пред олтара. Двамата планирали сватбата до най-малкия детайл в продължение на месеци, а Шелби била сигурна, че на хоризонта се задава най-щастливият ден в живота ѝ, но не познала...

Точно 5 дни преди сватбата нейният годеник ѝ казал, че не иска да се ожени за нея и я напуснал. Вместо да се поддаде на отчаянието и депресията, Шелби решила да направи нещо креативно, с което да превъзмогне болката. Булката описала историята си така: 

„Бях напълно шокирана, не знаех какво да мисля. Бях вцепенена... Когато наближи сватбения ми ден, нито аз, нито близките ми знаеха какво трябва да сторим, какво трябва да мислим и чувстваме. Знаех, че последното нещо, от което имам нужда, е едно голямо парти, на което да ме съжаляват. Няколко души предложиха да унищожим роклята и първоначално ми звучеше като налудничава идея.”

Но когато я обмислила малко повече, Шелди осъзнала, че да унищожи сватбената си рокля е страхотно решение, което може да я направи свободна -от болката и от мъката по връзката ѝ. С помощта на шаферките, родителите си, малко шампанско и много боя, Шелди се заела със задачата.

 „В момента, в който боята уцели роклята ми, аз бях свободна. Всичкото разочарование и цялата болка... просто ме напуснаха. Дори не мога да опиша колко освобождаващо и пречистващо ми подейства това преживяване. Оставих мъката зад себе си и отново се почувствах като себе си.”

Сега роклята ѝ е изложена в булчински салон, който дарява част от приходите от всяка поръчана рокля на неправителствени организации, които се борят за правата на жените.

Виж страхотните снимки в галерията ни. Какво мислиш за идеята?