Една от грим тенденциите, които супермоделите на 90-те обожаваха, се завръща с гръм и трясък тази пролет. И въпреки че градусите навън се покачват, бъдете готови да „смразите“ всички около вас с перфектни устни!
Много често напоследък наблюдаваме модни и грим тенденции да се връщат обратно на мода. Това ни дава възможността отново да се насладим на някои от любимите ни стилове, както и да си припомним безгрижното детство или шеметните тийнейджърски години, когато всичко беше по-различно.

И сега, след като аксесоарите за коса направиха своето завръщане от 90те години, наред да завладеят светa на модата и красотата са „заскрежените“ устни. Време е да забравите за матовите червила, които много дълго време заемаха челни позиции в бюти тенденциите, и да пробвате нещо добре забравено старо!

„Заскрежените“ устни от 60те до наши дни

„Заскрежените“ устни се появиха за пръв път през 60-те години на 20-ти век. Тогава модните дами залагаха на сребристи или розови цветове с блясък за устните си. Двадесет години по-късно, през 80-те, те отново станаха част от света на грима, но този път в по-смели червени и розови нюанси. Но в навечерието на новото хилядолетие, през 90-те, „заскрежените“ устни се превърнаха в емблема сред грима благодарение на супермоделите от онова време, които ги включиха във визията си и не се отказаха от тях в продължение на години. И то не само във вече споменатите нюанси, но и в традиционните за тогава кафяво и керемиденочервено.

След това, та чак до ден днешен, матовите устни бяха в светлините на прожекторите. Издръжливите червила без блясък се появяваха в списания, на модните подиуми и в социалните мрежи. Само че сега е време да изпробваме нещо ново, или не чак толкова ново. През 2023 години „заскрежените“ устни се завръщат на мода под всякаква форма, която можете да си представите: розово и безцветно, кафяво и нюд, във всеки нюанс, за който се сетите.

В нашата галерия вижте кои съвременни модни дами вече изпробваха „заскрежените“ устни и на кои точно цветове избраха да заложат!