Остава само месец, когато промените буквално ще „попаднат“ в живота на всяка Дева, защото няма как да го кажем по друг начин, когато Оста на затъмненията бавно се придвижи към вашия знак. Септември наистина ще бъде феноменален за много представители на този знак, защото ще посочи посоката на вашето развитие за 2 години напред.
Хороскопът за Дева за август 2024 г. обещава добър късмет в бизнеса. Последният летен месец ще се окаже спокоен: всичко ще се развива изненадващо лесно и бързо. Вероятни са интересни предложения, обещаващи кариерно израстване и увеличение на заплатата. Под влиянието на Слънцето в Лъв може да настъпи преоценка на ценностите. Личните интереси излизат на преден план, преживяванията на другите хора изглеждат незначителни. Девата се стреми да успее на всяка цена, откъдето идва и напрежението в отношенията с колегите. По време на пълнолунието през август може да сключвате сделки и да правите инвестиции, те ще ви донесат добри доходи. Освен това са вероятни постъпления от допълнителни източници, на Девата няма да се налага да се отказва от желанията си.
Междувременно ретрограден Меркурий ще се разхожда през вашия знак и сектора на несъзнаваното през целия август, което показва болезнената вътрешна работа, която ще вършите. По време на Новолунието на 4 август в Лъв може да започнете да се ангажирате с нови взаимодействия, като например група със сходни интереси като вашите или планиране на пътуване заедно с някой близък до вас. Можете също така да започнете интересна кореспонденция онлайн - очаквайте, че дори може да се появи любовна връзка.
Събитията от началото на август ще окажат положително въздействие върху личния живот. Вероятно ще се наложи да решавате неотложни проблеми, да се занимавате със здравето на децата, което ще доведе до сплотяване на семейството. Хороскопът на Девата съветва при първа възможност да организирате домашна почивка. След всички трудности трябва да зарадвате близките си с малки удобства: вкусна трапеза, искрено общуване. Тъй като Девата е сдържана и външно студена, е трудно да се разбере собственото настроение. При Венера в Дева тези качества се удвояват, така че публичните изказвания, презентациите и преговорите ще се провеждат на високо ниво. Конкурентите ще разберат, че се сблъскват със силен противник и едва ли ще искат да сложат прът в колелото. Ще бъде възможно да излезете победители от една опасна игра.
Със сигурност ще имате страхотна любовна афера на 8-9 август, когато Венера и Меркурий се свържат във вашия знак. Възможно е да има среща, обаждане или кореспонденция с обекта на любовта. Този човек може да е свързан с миналото ви или да ви напомня за някого.

Съвпад на Юпитер и Марс за Девите
В средата на месеца ще дойде предложение, което ще ви постави пред избор. Случаят може да се отнася както до кариерата, така и до личното израстване, но при всички случаи ще изисква сериозна инвестиция на време и усилия. Според общия хороскоп за Дева през август 2024 г. е необходимо да вземете решение за приоритетите. Няма да се получи да успеете в няколко направления едновременно, резултатът ще бъде плачевен. Гаранция за успех е покровителството на Меркурий в Дева, когато въпросът задължително ще бъде доведен до край. Девизът на това време: редът преди всичко. За Девата това състояние е естествено, нейната продуктивност ще се увеличи бързо. Няма значение какво трябва да направите, да приберете реколтата в страната или да блеснете на светско събитие, най-важното е, че ще бъде очарователно!

От 13 до 17 август на небето ще се образува съвпад от планети в най-важната за Девите точка – в сектора на кариерата и целта. Юпитер означава партньорство и семейство за вашия знак, докато Марс е планетата на трансформацията и промяната. Когато са заедно на върха на хороскопа, астрологично се генерира огромна енергия за постижения и пълна трансформация. На тези дати може да претърпите промяна в работата си, например шефът ви да напусне или да има сериозно събитие в семейството. Например с баща ви или някой, който олицетворява тази фигура за вас. За Девите, които търсят връзка, връзката може да донесе запознанство с мъж с висок социален статус и това може да се случи благодарение на неговата активност и ревност към вас.
Освен това, ако сега решавате жилищния проблем, тогава можете бързо да постигнете напредък по този въпрос - например ще има покупка или продажба или може би най-накрая ще започне ремонт.
Пълнолунието във Водолей ще се проведе във вашия сектор на работата и здравето - може да се случи важно събитие, което силно ще промени хода на събитията в професионалните ви дейности. Това най-вероятно ще се случи поради драматично събитие, защото Уран ще бъде на върха на Т-квадрата и ще донесе промяна. Много ще се промени, може би поради влиянието на определен човек (според Уран това най-вероятно ще бъде мъж).
Краят на август ще бъде продуктивен, което потвърждава правилността на избраната стратегия. Това е идеален период за нови начинания: нищо не отвлича вниманието ви от работата. Според хороскопа за август Девата има шанс да обърне ситуацията в своя полза. Ако преди повишението е било само мечта, то назначението е съвсем близо. За Девите, занимаващи се с услуги и продажби, както и за тези, свързани с работа с хора, Марс в Близнаци е благоприятен период за кариера. Общителността се увеличава, чарът излиза извън рамките на скалата, остава само да насочите разговора в правилната посока. За да ви съпътства късметът в бизнеса дълго време, е препоръчително да насочите част от печалбата към благотворителни цели.
За много Деви въпросът за здравето също ще бъде актуален - можете да получите диагноза, във всеки случай комуникацията с лекар ще изясни за вас това, което е било скрито дълго време.