През целия месец Венера ще бъде във вашия сектор на миналото и освобождаването от това, което ви тормози в живота – идеален период да отслабнете и да направите това, което отдавна отлагате. Обикновено, когато нашият управител е в 12-ти дом, ние предпочитаме да бъдем в самота по-често, така че има вероятност да пътувате до мястото на вашето детство, до вилата на баба ви, или до морето, или до санаториум.
В хороскопа на Везните за август 2024 г. се усеща стабилност. В семейния живот цари хармония, това е най-подходящото време за почивка, която допълнително ще заздрави отношенията. Не можете да спестявате от почивката: не се очакват финансови проблеми. Хармоничното Слънце в Лъв засилва естествения чар на Везните, като ги прави неустоими в очите на другите хора. Не е трудно да привлечете вниманието към себе си, много по-важно е да успеете да го задържите. Тук психологическите трикове са незаменими. Пълнолунието през август подчертава слабите страни, като помага да се вземе решение за стратегия. Везните трябва да изготвят план за действие. Постиженията в личен план и в кариерата ще зависят от това колко правилно са определени приоритетите.
На Новолунието на 4 август вероятно ще откриете нова общност или приятелства, които ви очакват, но те донякъде ще имат нотка от миналото. Например, ваш приятел или съученик ще организира проект, събитие или парти, ще ви покани и ще срещнете нови хора там. Като цяло, това е чудесна възможност да се регистрирате в нова общност или да влезете в нова група по интереси.
Това е последният месец, докато Черната луна започне да влияе с цялата си сила на вашия знак. Затова е важно да се подготвите и да проверите здравето си, особено да обърнете внимание на това, което усърдно сте се опитали да не забележите.
През септември тази ситуация може да се влоши поради съвпада на Черната Луна и Венера във Везни, особено всичко свързано с кожата, лицето, очите, устните и сдвоените органи (яйчници, бъбреци, бели дробове).
Битката за успех ще оцвети началото на август в революционни тонове. В края на лятото може да ви се стори, че времето минава напразно, затова трябва да действате спешно. Според хороскопа на Везните желанието да успеете на всяка цена ще доведе до неприятности. За да намалите степента на напрежение, трябва да общувате с приятни хора, да правите това, което обичате - и успехът ще дойде в подходящия момент. За Везните, като големи ценители на красотата, е важно да изглеждат перфектно при всякакви обстоятелства. Благодарение на покровителството на Венера в Дева ще бъде възможно да постигнете съвършенство, и то с минимални инвестиции. Време е да организирате грандиозен шопинг, резултатът ще ви зарадва: цял куп дрехи на смешни цени. Новият имидж ще привлече нови хора към живота.
Съвпад на Марс и Юпитер за Везни
До средата на месеца жилищният проблем ще нарасне рязко, безсмислено е да го отлагате повече. Може би има страх от бъдещето или не е възможно да се вземе решение за местоположението. Общият хороскоп за Везни за август 2024 г. ви съветва да поемете инициативата при търсенето на недвижим имот. Сега има благоприятни обстоятелства за покупка на жилище, не можете да пропуснете този момент. Тъй като Меркурий в Дева е белязан от такива хармонични аспекти като внимателност и конструктивно мислене, всичко ще се получи по най-добрия възможен начин. Във вихъра на делата обаче Везните не бива да забравят за един важен компонент на успеха - навременната почивка. Дори една кратка ваканция ще ви помогне да се рестартирате напълно, а най-важното е да оставите настрана дневника и телефона си.

Едно от най-важните събития на август ще се случи в тригон към вашия знак – съвпадът на Марс и Юпитер от 13 до 17 август ще ви донесе огромен пробив. И най-вероятно ще е свързано с отношенията, тъй като Марс отговаря за вашия сектор на партньорството и брака. Вероятно вие и вашият колега ще отидете на пътуване или може би някой мъж значително ще разшири съзнанието ви.
Например, виждали сте отношенията по един начин, а след това всичко ще се промени - човекът ще ви отвори очите за нещо, което дори не сте знаели за себе си. Освен това можете да решите да пътувате в чужбина - бързо организирайте пътуване, сякаш това ще ви направи щастлив човек сега.
Най-трудният ден от месеца за вас ще бъде 19 август – аспектът на конфликта между планетата Венера и Сатурн, който ще се отрази на вашия сектор работа и свободно време. Възможно е да получите неустойка или някакъв вид иск от лицето, което регулира работата ви. Това може да е мъж, по-възрастен от вас (над 55 години). Важно е да се отбележи, че това, което се случва в диалога с него, ще бъде засегнато отново в есенния коридор на затъмнението - от 18 септември до 2 октомври. Затова внимателно следете събитията от този период.
В същото време, на същия ден, 19 август, ще има Пълнолуние във вашия сектор на радост и щастие - можете да почувствате, че промените идват в живота ви. Възможно е да разберете за бременност или любовният ви обект да вземе важно решение. Например, той ще предложи да изведе връзката на ново ниво.
Финансовото положение през последните дни на август ще бъде благоприятно. Въпреки внушителните разходи ще успеете да се задържите на повърхността. Хороскопът за август за Везни предвижда стабилни парични потоци, макар и с леко закъснение. Дори да се наложи да спестявате, това няма да продължи дълго; трябва да се опитате да се справите без заеми. Що се отнася до здравето, позицията на Марс в Близнаци може да не му повлияе по най-благоприятния начин. Ако има предразположеност към радикулит, Везните трябва да избягват прекомерния стрес и хипотермията. За останалите няма особени ограничения, но си струва да помислите за организацията на работното си място: всички необходими предмети трябва да са ви под ръка.