Днес искаме да ти споделим историите на 10 души, които са успели да променят живота си за добро само за една година. Така че запретвай ръкави и през 2017 г. направи промяната, която отлагаш от толкова дълго време.

Да станеш модел на 49 г.

Един ден Синди решава да спре да се бори с побелелите коси и точно така привлича вниманието на кастинг агент от „Долче & Габана“. След това започват покани за най-различни марки, но Синди решава да сътвори и нещо свое – козметична марка, която обещава здрава кожа, но без чудодейно подмладяване. Синди вярва, че тайната на истинската красота се крие в способността да обичаш себе си и да се радваш на възрастта си.

Да победиш рака

Преди една година татуистът от Москва Ринат Каримов създава своя профил в Инстаграм - @rinat_vs_lymphoma. Страницата има интересно описание „Фото блог за това как се разболях от лимфома и как ще я победя. На живо.“ Ринат се борил с ужасната болест 51 седмици, но преди два месеца каза на последователите си, че е спечелил борбата!

Да отслабнеш с 250 килограма!

Джъстин и Лорън Шелтън били щастливи и влюбени, имали само един проблем – общото им тегло било цели 350 кг! Животът на двойката се променил, след като Джъстин се разболял тежко и трябвало да постъпи в болница, където се опасявали, че има инфекция на бъбреците. Трябвало да отиде на скенер, за да се потвърди диагнозата, но машината просто не можела да издържи теглото му. Тогава двамата решили, че е крайно време за промяна. След половин година Джъстин свалил 45 кг с диета и тренировки. Общо той е успял да свали цели 175 кг, а Лорън – 78 кг! Общо свалят 253 кг!

Да пътуваш на автостоп

Саня Сагитова се пенсионирала на 55 г. и решила, че сега е моментът да пътува. Тя отишла на магистралата, протегнала ръката си с вдигнат палец и така започнала нейната история. Соня е обиколила 40 държави и е била в повечето региони на Русия. „Лекарите ми казаха, че имам най-различни заболявания“, казва Соня. „И дори ми предложиха да кандидатствам за помощи за инвалиди. Но аз не съм инвалид! Обикалям света нонстоп.“

С пари не можеш да си купиш щастие

През май 1996 г. успешната бизнес дама Хайдемари Швермер решава да дари всички си пари на бедните, а за себе си да остави само един куфар, пълен с най-необходимото. Тя си обещала, че една година ще живее без пари. Отначало Хайдемари миела прозорци, разхождала кучета и чистела къщи в замяна на храна и подслон. Днес тя е на 70 г. и изнася лекции по цял свят за стойността на живота, необременен от материалното. Отначало тя мислела да живее по този начин само една година, но животът й станал толкова интересен и вълнуващ, че тя решила изобщо да не се връща към предишното си Аз.

Да се гмуркаш на 60 г.

Когато Евгения навършила 60 г., тя осъзнала, че за да бъде истински щастлива, й липсва само едно – да бъде професионална гмуркачка. Веднага започнала да тренира и дори се готвела за международни състезания. Семейството й не можело да повярва, но внуците й я подкрепили и дори й помогнали да се свърже със спонсори. Отнема й само една година да влезе във форма и да научи различните скокове. След това отива в Австрия за Европейския шампионат и... какво мислите се е случило? Взела е първо място! Няма възраст, на която да не може да следваме мечтите си!

Да започнеш свой бизнес

Един ден Шери Шмелцер – 40-годишна грижовна майка, предложила на трите си малки деца да направят някакъв артистичен проект. Децата приели забавната идея и всички се заловили за работа. На креативния тандем им хрумнало да запълнят дупките на известните обувки „Крокс“ с различни материали. Съпругът на Шери предложил да направят сайт, в който да продават творенията им, и така сладката идея се превърнала в бизнес. Това се случва през 2005 г. През август 2006 г. печалбата им от проекта възлиза на 2,9 млн. долара! След година и половина от „Крокс“ решават купят бизнеса им на стойност 10 млн. долара.

Да станеш спасител

Оксана решила да изостави семейния бизнес и сигурната си кариера на адвокат, за да стане единствената жена спасител в планинската спасителна служба на Москва. Тя се запалила по идеята, след като отива на лагер за каскадьори. Там скачала с парашут, яздела и имала възможност да опита мотокрос. В лагера се запознала с няколко момчета спасители и те й разказали за работата си. Така тя решила да стане доброволец при откриването на изгубили се хора в планините. Много скоро Оксана станала редовен член на екипа.

Да промениш тялото и живота си

Когато Татяна Рибакова била на 14 г., тя тежала 100 кг. Сега Татяна е на 24 г. и тежи само 50 кг. Животът й не се е променил за една нощ, постижението й всъщност изисквало огромни усилия и силна воля. Но тя успява за една година да свали по-голямата част от излишните килограми и днес е здрава и щастлива.

Да пътуваш около света... и да ти плащат!

Юлия Савитска водела живот, за който много момичета си мечтаят. Тъй като била луда по модата и очевидно имала усет, тя спечелила стажантско място за голяма модна къща в Париж. Въпреки че животът й бил спокоен, дори бляскав, 27-годишната Юлия решава, че иска промяна. Един ден си купила раница и тръгнала да осъществява голямата си мечта – да пътува. Тя заминала за Непал и там се запознала с Антон Гурков. Двамата се влюбват и започват да обикалят света заедно. Днес те имат компания, наречена Girls in Travel („Момичета на пътешествие“), която организира вълнуващи екскурзии само за жени.