Според хороскопа 2023 е година на самоусъвършенстване. Близките отношенията у дома и на работното място ще ви поддържат жизнерадостни дори във времена на тежка работа или липса на енергия. Ще имате нужда от време за себе си, но освен това ще се зареждате много позитивно от общуването с всякак хора. Ако отделите време да се самоанализирате и разберете действията си, ще имате възможност да поемете по нов успешен път.

Не харчете преди да сте спечелили

Меркурий ще бъде ретрограден във вашия знак от 29 декември 2022 г. до 18 януари 2023 г. Предвидете си допълнително време за закъснения и не опитвайте да налагате своите решения през този период. Когато Меркурий завърши ретроградното си движение през 2023 г., ще донесе повече яснота и разбиране относно следващата глава от живота ви. Ще бъдете готови да започнете нова фаза от живота си, без сенките на миналото. Останете здраво стъпили на земята до юни и не харчете пари, които все още не са в джоба ви. До септември вероятно ще ви зарадват от инвестиции, наследство и или повишение на заплатата. Не се изкушавайте да теглите големи кредити или да влагате големи суми в прекалено амбициозни начинания. Начертайте план и го следвайте бавно и предпазливо.

Следвайте ценностите си

Сатурн, вашият планетарен господар, се премества във Водолей през март, което показва, че любовните отношения ще придобиват все по-голямо значение през следващите няколко години. Някои от вашите планове може да срещнат пречки и забавяния, но това ще премине, така че приемайте всяко препятствие като възможност да изясните намеренията си, да засилите позициите си и, където е необходимо, да промените целите си. Втората половина на 2023 г. идва с промяна в отношението ви към връзките, защото ще откриете, че се стремите към по-смислени взаимоотношения и не желаете да инвестирате в безперспективни отношения. Заявете ясно какво искате и ще видите пътя, по който да го постигнете. Не се колебайте да загърбите някои приятелства и любовни отношения, които ви отнемат от енергията и не ви дават нищо в замяна.

Обмисляйте изказванията си

Тази година предлага някои приятни изненади, тъй като е година на индивидуалност, лидерство и ново начало в много области на живота ви. Ще имате много нови възможности и най-ползотворното време ще е след септември. През 2023 г. може да има фаза, когато жената Козирог ще се чувства недооценена на работното място. Ще сте принудени да се борите за власт и в офиса, и у дома. Бъдете сдържани и не говорете неща, които не сте обмислили добре. Емоциите ще ви подведат и е възможно да развалят отношения, градени с години. Трябва да се концентрирате върху общуването извън вашите кръгове; това ще ви отвори към нови начинания.

Стабилност в любовта

Хороскопът за семейния живот на Козирога показва, че вратите към любовта ще бъдат широко отворени през 2023 г. В това отношение космосът ще ви помогне да намерите стабилност в живота си. Ако имате връзка, тя ще се трансформира напълно. Ще намерите нови начини за изразяване на себе си. За Козирозите 2023 г. е благоприятна за сключване на брак, особено през юни и август.

Обвързаните още в началото на годината ще получат прозрения и ще си изяснят някои проблеми със своите половинки. Възможно е вашият партньор да преминава през трудности, които се е страхувал да ви сподели, затова покажете, че сте изпълнени с подкрепа и разбиране. Нищо няма да разклати отношенията ви, а напротив – ще ги направи още по-стабилни, защото ще разберете, че можете да си имате доверие.

Необвързаните могат да очакват да уникални флиртове през втората половина на годината. А в нейния край някои на шега започнати взаимоотношения ще прераснат в нещо по-сериозно. Приятели или романтични партньори ще ви предложат възможности за пътуване, промени у дома или социални събирания. Не отказвайте веднага, но и отговорете, без да се стремите да им угодите. 2023 г. ще бъде а динамична и възнаграждаваща година в любовта: останете отворени за бързи промени и страстни преживявания.