Хората се срещат, влюбват се, сключват брак - звучи толкова просто и се случва всеки ден. С изключение на вас. Ако непрекъснато се насилвате да излизате на срещи и откривате, че имате проблеми да срещнете „единствения“, науката е готова да разкрие няколко факти за факторите, които ви правят по-малко привлекателни. Но не бързайте да се разстройвате. Хубавото е, че ще можете да увеличите шансовете си да спрете дъха на този специален човек, след като разберете къде бъркате,

Внимателно прочетохме проучванията и решихме да разкрием 10-те неща, които всеки човек може лесно да избегне от сега нататък.

1. Излъчвате щастие (или не)

Това леко противоречиво проучване е проведено от изследователи от Университета на Британска Колумбия. В него са участвали около 1000 участници. И сега искаме да знаем дали трябва да изглеждаме щастливи или не? Нека разберем. Изглежда, че всичко зависи от това какъв е полът ви. Смята се, че щастието допринася за привлекателността на жените, но не и на мъжете. Установено е, че мъжете са най-привлекателни, когато изглеждат горди.

2. Обичате да говорите празни приказки

Обичате да се оплаквате от времето на непознати и е изключително приятно да обсъдите актуалните новини. Учените казват, че е крайно време да забравим за тази стратегия и да започнем да обсъждаме по-дълбоки теми. Това ще ви помогне да се почувствате по-свързани и заинтересовани един от друг. А това означава, че шансовете ви да се влюбите ще се увеличат.

3. Вярвате, че сънят е за слабите

Чудили ли сте се някога защо Спящата красавица е получила името си? Е, изглежда, защото е спала много. Вярваме, че знаете какви последствия може да има липсата на сън - зачервени очи, тъмни кръгове под тях, подпухнало лице и бледа кожа. Уф. Не е чудно, че едно шведско проучване показва, че хората, лишени от сън, се считат за по-малко привлекателни. Да не говорим, че изглеждат по-малко здрави и по-уморени. И така, 7–8 часа сън на нощ е това, от което всеки един от нас се нуждае, за да запази привлекателността си.

4. Не се смеете след шеги

Опитайте се да си спомните ситуациите, когато някой е казал шега и всички избухват в смях, освен вас. Изглежда, че това може да бъде същността на въпроса, тъй като мъжете и жените потвърждават, че обичат повече хората с чувство за хумор. 

5. Мислите, че червеният цвят не ви отива

Ако мислите така, вероятно избягвате купуването на червени дрехи. А червените аксесоари като обувки или вратовръзки не предизвикват никакви емоции в сърцето ви. Но знаете ли какво представлява този цвят? Той е символ на страстна любов, съблазън и приключение. Може би това обяснява резултатите от няколко проучвания, които потвърждават, че мъжете и жените са по-привлечени от тези, които не се страхуват да носят червено. Това не означава, че трябва изцяло да се облечете в червенп, но поне можете да опитате да се обличате по-често в страстния цвят.

6. Вие сте вълк единак

Никой няма да спори с факта, че прекарването на малко време сами може да бъде от полза за здравето и настроението ни. Но ако търсите любов, това е грешна стратегия. Едно изследване открива, че хората изглеждат по-добре, когато прекарват време в група. Специалистите отбелязват, че това се случва, защото мозъкът ни взема всички лица на групата като цяло и ги възприема като средно (и затова хората в групата изглеждат по-красиви, отколкото когато виждаме един човек).

7. Изморени сте

Ако стресът не ви кара да се чувствате достатъчно зле, това изследване ще ви даде някои причини да се отпуснете. Изглежда, че неприятните условия на живот могат да ни направят по-малко привлекателни. Изследователите са съсредоточили вниманието си само върху жените и предполагат, че резултатът може да се обясни с еволюцията. В стресови ситуации нивото на хормоните на стреса се увеличава и може по някакъв начин да покаже, че дамите не са достатъчно здрави или плодовити.

8. Не сте скромни

Скромните хора са по-привлекателни от арогантните. Така че, внимавайте какво казвате, ако наоколо има човек, когото искате да впечатлите.

9. Правите граматични грешки

Има хора, които се опитват да намерят истинската си любов, като сърфират в интернет. И ако сте един от тях, трябва да сте много внимателни. Ако искате да плените сърцето на някого, по-добре е да избягвате граматични грешки в съобщенията си. Това заключение откриват Grammarly и eHarmony, които преглеждат 10 000 такива разговора. Представете си, че мъжете, които имат само 2 правописни грешки в профила си, имат 14% по-малко вероятност да получат отговор. Разбирате ли колко малки са шансовете ви, ако в съобщенията ви има 5 или 10 грешки?

10. Твърде трудни сте за спечелване

Някои жени вярват, че това е магическа стратегия, която ще повиши интереса на мъжете към тях и са сигурни, че ще подобри техния процент за отговор. Но едно изследване показва, че трябва да знаете кога да спрете. Хората са по-склонни да смятат другите за привлекателни, ако нямат проблем да разберат емоциите им.

А кои фактори са важни за вас? Споделете други неща, които правят човек по-малко привлекателен в очите ви.