Любимите ни анимации на „Дисни“ се развиват в магически свят, където всеки герой има своя невероятна история, изпълнена с приключения и вълшебства. Но как ще реагирате, ако ви кажем, че тези истории за свързани?

От години аниматорите на „Дисни“ обичат да включват герои от предишни анимации в новите им филми, но зрителите не се задоволяват само с тези симпатични препратки, те изграждат цели теории, които обвързват героите от различните филми. Днес ще ви представим 10 от най-странните и интересни теории за филмите на „Дисни“ и „Пиксар“. Някои от тях звучат съвсем логично, докато другите са доста невероятни, но не ни пречи да се позабавляваме с безкрайните възможности, които ни предоставя вселената на „Дисни“.

1. Ариел и Херкулес са роднини

Ако следваме сюжета на тези две анимации, Ариел е дъщеря на крал Тритон,  а Херкулес е син на Зевс. Крал Тритон е син на Посейдон, който пък е брат на Зевс. Тоест Херкулес и Ариел са роднини.

2. Любимата книга на Бел е „Аладин“

„Далечни места, битки с мечове, заклинания и преоблечен принц... Тук тя среща принц чаровен, но го разбира чак след две глави“, пее Бел в „Красавицата и звярът“. Това описание много прилича на сюжета на „Аладин“ – първо той спасява принцеса Жасмин от пазачите, а след това, с помощта на малко магия, прикрива бедното си потекло и се преоблича в одеждите на знатен принц.

3. Куклата Джеси всъщност принадлежи на майката на Анди

В първия филм Анди носи шапка, която досущ прилича на тази на каубойката Джеси в „Играта на играчките 2“. И във филма е споменато, че първият собственик на Джеси е имал същата шапка, но как Анди е получил тази шапка? Изглежда, че майката му му я е дала. Това означава, че тя е била първата притежателка на Джеси и е запазила любимата си играчка през годините.

4. Капитан Хук убива майката на Ариел

Една от русалките в историята за Питър Пан поразително прилича на майката на Ариел – Атина. И двете имат буйни рижи коси и изумрудени опашки. В филма „Питър Пан“ русалките много се страхуват от Капитан Хук, а във втория филм за Ариел разбираме, че зъл пират е убил майка й. Така че спокойно можем да предположим, че това е бил Капитан Хук.

5. Джейн от „Тарзан“ е внучка на Красавицата и Звяра

Бел и Джейн си приличат външно, освен това и двете обичат жълто и са привлечени от мъже с неособено цивилизовани обноски. Освен това по време на експедицията, при която среща Тарзан, Джейн има същия чаен сервиз, който виждаме и в „Красавицата и Звярът“.

6. Родителите на Анна и Елза умират на път за сватбата на Рапунцел

Дженифър Лий, режисьорката на „Замръзналото кралство“, признава на една конференция, че кралят и кралицата на Арендел отиват на сватба в съседно кралство, когато ги застига ужасната буря. Освен това вече женените Рапунцел и Флин присъстват на коронацията на Елза. Така че най-вероятно кралят и кралицата са отивали на тяхната сватба.

7. Малката русалка се натъква на кораба на кралят и кралицата на Арендел

Кралство Арендел, откъдето започва тяхното пътуване, се намира в Норвегия. Кралството на Рапунцел, наречено във филма Корона, е разположено някъде в Германия. Историята на Ариел се развива покрай бреговете на Дания, която се намира на пътя на кралят и кралицата на Арендел. Въпреки че "Малката русалка" е направен много по-рано от "Замръзналото кралство", може би създателите на Елза и Анна са се сетили за този кораб и така са решили съдбата на краля и кралицата на Арендел.

8. Тарзан е брат на Елза и Анна

Дженифър Лий признава и нещо много интересно: "Според Крис Бък (един от режисьорите както на „Замръзналото кралство“, така и на „Тарзан“) кралят и кралицата на Арендел претърпяват корабокрушение. След това се озовават на бреговете на тропически остров, там построяват къща, в която кралицата ражда син. Но семейството е нападнато от леопард и само момченцето оцелява!“ Такава е теорията на режисьорите на двете анимации, което означава, че Тарзан всъщност не е английски благородник, а норвежки принц.

9. Карл умира в началото на „В небето“

В началото на филма виждаме любовната история на Карл и неговата съпруга. Тяхната история не е просто трогателна, но и много реалистична. Ето защо е малко странно, че останалата част на филмчето е изпълнена с магически елементи като говорещи кучета и летящи къщи. Някои от зрителите развиват теорията, че Карл също е умрял и действието на филма се развива в отвъдното, където той търси съпругата си.

10. „Аладин“ е измислена история, разказана от находчив търговец, който просто иска да ти продаде една лампа

В началото на филма виждаме един хитър търговец, който отчаяно иска да продаде нещо. Той предлага на зрителя всякакви боклуци от стоката си, докато зрителят решава да си тръгне и търговецът прибягва до един последен коз – вълшебната лампа. За да накара зрителя да го изслуша, той разказва как лампата е променила историята на един младеж – Аладин. Така че може би историята на Аладин е просто рекламен трик!