Стрелецът е пътешественикът на зодиака. Най-позитивната, свободолюбивата и  откровената зодия. Стрелците често могат да бъдат разпознати в компания като онези, които винаги са в центъра на тайфата, забавлявайки всички останали с хумора и позитивното си излъчване. 

Родените под знака на Стрелеца са непоправими мечтатели, често вятърничави, с големи сърца и идея да променят света към по-добро. 

Ето 10 цитата, които описват представителите на деветата зодия от зодиака. 

Когато Стрелецът изпитва трудности, той не се самосъжалява и не се отчайва. Вместо това измисля най-добрата стратегия за справяне със ситуацията.

Стрелците често са онези, които си лягат последни, защото мислите им не им позволяват да заспят.

Стрелците не съдят хората. Те просто веднага разбират дали те харесват, или не. Всичко зависи от твоето излъчване и поведение. 

Когато е отегчен, музиката е спасението за Стрелеца.

Стрелците имат способността да наричат нещата с истинските им имена. И когато спрат да се интересуват от теб, то е окончателно.

Как да разбереш, че един Стрелец иска да бъде с теб? Той фокусира цялата си енергия в това да те направи щастлив. Без да се замисли. 

Стрелците са царе на флирта, но избират трудно. Затова, ако Стрелец те избере, значи си късметлия.

Най-големият страх на един Стрелец е да попадне в капана на рутината

Жените Стрелци обичат да бъдат закриляни, но не и да им се казва какво да правят.

Стрелците са от онзи тип, който приема чуждите проблеми за свои, за да не се налага на близките им да се борят с тях сами.