„Дисни Уърлд“ е мечтана дестинация за всички деца – някои искат да се возят на всички въртележки, а други – искат да се запознаят с любимите си принцеси. А на нас може да ни се струва, че да си принцеса в „Дисни Уърлд“ си е направо сбъдната мечта, но се оказва, че професията никак не е лесна.

Днес ви разкриваме няколко факта за принцесите в увеселителния парк, за които малко хора знаят.

1. Не могат да избират коя принцеса да бъдат

Прослушванията за принцеси са много напрегнати и могат да продължат до 8 часа. Освен това не можете да кандидатствате за определена принцеса – интервюиращите преценяват каква роля да ви отредят, ако ви изберат изобщо. Което означава, че едно момиче може да е идеално за Ариел, но пък от парка да търсят Пепеляшка и съответно да не я наемат. Затова някои хора кандидатстват по няколко пъти, но един кандидат може да се яви на прослушване само веднъж годишно.

2. Те винаги трябва да останат в образ

След като едно момиче е избрано за принцеса, то преминава подробно обучение как да се държи като своята героиня. Актрисите трябва да знаят абсолютно всичко за принцесата, която ще играят, и да се научат да говорят, да се движат и да се държат като нея. Актьорите са обучавани и как да отговарят на въпроси правилно – те не могат да споменават персонажи, които героинята им не познава, или да знаят каквото и да било за света извън „Дисни Уърлд“. Всичко това е необходимо, за да убедят децата, че та са истинските принцеси.

3. Първо трябва да работят като животни, преди да станат принцеси

Не само че щастливката трябва да премине през сериозен подбор, но тя не може да заработи като принцеса веднага. Първо трябва да облече един от онези големи, неудобни костюми на животни – Мини Маус, Гуфи, Плуто, Доналд Дък и т.н. Едва след като се справи добре като такъв герой, може да свали маската и да работи като принцеса.

4. Учат ги как да дават автографи

Има само една Бел във вселената на „Дисни“, но в нейния образ са влезли много актриси. Важно е всички те да раздават еднакви автографи, така че автографът, който едно дете ще получи днес от Бел, трябва да е същият като онзи, получен преди 10 години.

Освен това всяка героиня има автограф, който да отговаря на характера ѝ.

5. Могат да влизат в различни роли

Въпреки че работата се получава трудно, актрисите често играят няколко персонажи, ако се наложи. Обикновено всеки актьор може да изиграе 2-3 персонажи. Така че една принцеса днес може да е Снежанка, а утре – Мерида.

6. Не могат да публикуват нищо от работата си в социалните мрежи

Ако си мислите, че принцесите на „Дисни“ всеки ден публикуват селфита в разкошни рокли – грешите.

В „Дисни Уърлд“ има много строги правила относно социалните мрежи. Забранено е на служителите да публикуват снимки и видеа от работното си място и въобще да коментират работата си. Дори е забранено да разкриват кой персонаж играят. Причината е, че от парка искат да запазят вълшебството около своите персонажи и не искат децата да виждат принцесите и като обикновени хора.

7. Имат кодови думи за спешни случаи

В увеселителния парк има много деца, така че не е изненадващо, че понякога стават инциденти – деца повръщат или се напишкват доста често например. Принцесите обаче не могат да излизат извън образ и не бива да привличат внимание към инцидента, за да не съсипят деня на детето. Затова служителите имат кодове за различните ситуации. Например „Код V” се използва за повръщащо дете, а „Код U” е за напишкване.

8. Работата може да е опасна

Много момичета си мечтаят да носят големи и разкошни рокли като своите любими принцеси, но актрисите разказват, че костюмите изобщо не са удобни. Не само че се потят по цял ден, когато е горещо, и измръзват от студ, когато е мразовито, но и често получават сериозни наранявания. Извадените раменни стави и счупените капачки на коленете са най-честите травми сред принцесите. Освен това гостите невинаги са особено дружелюбни.

9. Кариерата им продължава кратко, а работата не е високо платена

Условията за работа в „Дисни Уърлд“ са много тежки. Първо, по цял ден трябва да се усмихвате и да останете в роля, без възможност да поседнете и да си починете. Второ трябва да работите и в пек, и в мраз с един и същ костюм. Трето, актьорите не получават високи заплати. Затова повечето актриси не се задържат в парка. Но дори и много да обичат работата си, пределната възраст на принцесите е 27 години – след това е време за пенсия. Повечето актриси в „Дисни Уърлд“ обаче са на 18-23 г.

10. Изискванията се плашещо високи

Не само че е много трудно да получите работата, но и да я задържите. Има много изисквания, които служителите трябва да покрият. Например всяка принцеса има брояч, прикрепен към крака ѝ. Устройството брои с колко хора принцесата комуникира през деня. Тя трябва да се срещне със 172 души на всеки час (т.е. да отдели около 30 секунди на човек), за да покрие дневния критерий.

Освен това всеки член на екипа се появява на повторно прослушване на всеки 6 месеца, за да докаже, че все още е годен за работата. А за финал една принцеса може да бъде уволнена не защото не си върши работата добре, а защото има някакъв проблем с външния ѝ вид – ако например принцесата качи килограми или има някакъв кожен проблем, пак може да бъде уволнена.

От всички казано дотук излиза, че да си принцеса на „Дисни“ хич не е забавно.