Желанието да дъвчете лед или да ядете нещо солено през цялото време могат да бъдат знаци за по-дълбок проблем или липса на минерали и витамини, твърдят специалистите. Ето защо винаги е добра идея да обърнете внимание на всякакви нови навици особено ако възникнат внезапно от нищото.

Направихме списък с нещата, които тялото ви може да се опита да ви каже с надеждата да ви помогнем да живеете дълъг и щастлив живот!

1. Пълзящо усещане в краката

Ако имате странни усещания в краката и ходилата като пълзене или порив за движение, това може да е симптом на синдрома на неспокойните крака. Това разстройство е дългосрочно и често изпитвате този дискомфорт през нощта, когато се опитвате да си починете.

2. Удебеляване на кожата

Не пренебрегвайте кожните проблеми и не ги подценявайте. Когато кожата стане плътна и сърбяща, това може да е признак за куп вътрешни проблеми като хормонално разстройство, екзема или алергии. Можете да направите някои кръвни изследвания, ако този проблем продължава или ако изглежда, че се влошава.

3. Промяна в почерка, загуба на миризма и емоционални сънища

Вероятно всеки е чувал за болестта на Паркинсон, но не толкова от нас знаят симптомите ѝ. Треперенето, забавянето на движението, лошият сън, заедно с кошмарите и промените в речта и писането, могат да бъдат признаци на заболяването, предупреждават лекарите.

4. Гняв и агресивно поведение

Изблиците на гняв може невинаги да са резултат от вашата личност. Всъщност това може да бъде свързано с депресия, казват някои изследователи. Според тях депресията невинаги е свързана само с липса на енергия или изпитване на тъга - можете да проявите и агресивно поведение.

5. Прекаленият сън

Това разстройство се нарича хиперсомния и може да произтича от неща, които доказват, че това не е просто умора, казват лекарите. Някои автоимунни заболявания могат да причинят усещането, че искате да заспите почти навсякъде. Също така, употребата на алкохолни напитки преди сън може да причини този ефект.

6. Промени в цвета на очите

Ако около роговицата на очите има бял или сив пръстен, това може да е знак за висок холестерол за хора под 45 години, забелязват лекарите. Пръстенът е безобиден сам по себе си и има само визуален ефект.

7. Желание за солена храна

Добре е да харесвате солената храна, но когато вече не можете да я контролирате и тя се превръща в единственото нещо, което искате, е време да се запитате защо. Това може да означава дефицит на желязо, анемия, дехидратация или предменструален синдром, според медицински източници.

8. Забравяне, умора и ниско либидо

Понякога хората бъркат това с депресията, защото изглежда, че сте толкова уморени и ви е писнало от всичко, че нямате енергия да запомните нещата. Лекарите споделят, че е по-добре да не се пренебрегва подобно състояние, защото може да означава проблем с хормоните на щитовидната жлеза. Можете също така да наддадете на тегло и да почувствате студ.

9. Винаги усещате жажда

Не е нормално да се чувствате жадни през цялото време, казват специалистите. Има случаи, когато жаждата може да се свърже с храната, която ядете, така че проверете дали консумирате твърде много пикантни или солени продукти. Непрестанната жажда също може да е признак на диабет или бременност.

10. Искате да дъвчете лед

Такова желание може лесно да се обясни и може да е нещо повече от навик. Недостигът на желязо или анемията могат да бъдат причината за това необичайно желание, показват някои изследвания. Може да искате да направите някои кръвни изследвания, за да проверите и да видите дали трябва да започнете да приемате добавки.

Какви други изненадващи симптоми, които биха могли да разкрият състоянието на тялото ви, знаете?