Дами, понякога се чудите какво точно значи добър мъж, нали? Толкова много се изгубихме в опредления, търсения и очаквания, че вече не сме сигурни, кои са наистина важните неща, които да търсим в Него. 

Разбира се, префектни хора няма. Но ви съветваме да не се примирявате с по-малко от следните 10 неща:

1. Никога няма да оценява външния ви вид

„Само ако косата ти беше малко по-дълга“ или „Може би един, два килограма надолу и ще изглеждаш по-добре..." или "Сложи още малко грим“. Истинският джентълмен никога не би повдигнал подобен въпрос! Дори да се случи, няма да го направи по този начин. Никой не трябва да ви кара да се чувствате зле – особено мъжа до вас. Ако попаднете в подобна ситуация, това означава, че се опитват да ви контролират. Това е емоционален натиск, така че по-добре да си тръгнете. Веднага!

2. Никога няма да нахлуе в личното ви пространство

В здравословната връзка няма нужда да се крие каквото и да било. Съобщения, мейли, Фейсбук – каквото и да е! Но това не означава, че партньорът ви трябва да „души“ наоколо, ако оставите телефона си на масата или компютъра си включен. Случи ли се, това е директна индикация за голяма несигурност, която този човек проектира върху вас. Не игнорирайте това! Ще дойде момент, в който подозренията и страховете ще ви засипят с пълна сила.

3. Никога няма да ви обезкуражи

Най-показателният фактор за вътрешна сигурност е как подкрепяме хората около нас... или не го правим изобщо. Добрият мъж винаги ще иска да дава сила и опора! За него обидата и обезкуражаването са нещо неестествено!

4. Той ще знае колко ценна сте, без да се налага да му го доказвате

Минутата, в която се наложи да доказате себе си по някакъв начин, е минутата, в която трябва да си тръгнете. Хората трябва да бъдат заедно, защото се ценят взаимно, радват се на характерите и разбиранията си за света и живота.

5. Никога няма да ви накара да се чувстате като негово допълнение

Връзката не трябва обсебва целия ни живот, но опредлено е много голяма част от него. Много често съм чувал жени да се чувстват отхрълени заради „мъжка вечер“ или нещо подобно. Мъжът трябва да има своя среда и идивидуалност – това е сигурно, но има огромна разлика между активния социален живот и приотитетите му. Поставена ли сте на второ място в листата с приоритетите му – тръгнете си. Особено ако усетите, че по-често го чакате да се прибере, отколкото го виждате...

6. Никога няма да ви накара да се почувствате така, сякаш сте сама във връзката ви

Връзката е партньорство. Екип. Двупосочна улица. Тя трябва да прави живота ни още по-хубав, а не да го усложнява. Ако сте с мъж, който е самонадеян и самовлюбен и превръща отношенията ви в усилие, е време да преосмислите това „познанство“. Нормално е всеки да минава през периоди, в които се чувства апатичен, дори леко депресиран, но ако това се првърне в тенденция, замислете се дали имате нужда от подобно натоварване. Заслужавате някой, който по всякакъв начин ще се опитва да бъде най-добрата версия на себе си за вас!

7. Никога няма да ви изневери

Има много теории, които изтъкват тезата, че не сме моногамни по природа и не можем да прекараме целия си живот с някой. За съжаление на всички учени... моногамията е избор! Реално нищо не обвързва двама души освен решението! Добрият мъж няма да изневери по една единствена причина – това означава да наруши обещанието, което е дал!

8. Да показва неуважение

Ясно, лесно, основополагащо! Защото такива мъже показват уважение към хората по принцип. Снизходителното държание е изключено, без значение дали става въпрос за непознат човек, за работа, или за ниво на интелигентност. Както се каза: „Истинският мъж не се страхува от равенството!“

9. Никога няма да избягва важни разговори

Няма значение дали става въпрос за семейство, работа, или нещо друго, добрите мъже знаят, че всеки проблем може да бъде решен чрез качествена комуникация. Избягването на проблема само би влошило положението и той го знае много добре.

10. Никога няма да злоупотреби

Има няколко вида злоупотреба – физическа, психическа и емоционална. Първите два вида би разпознала всяка жена. Третата е малко по-особена. Поякога хората използват деца, домашни любимци или нещо, което обичаме, за да ни манипулират емоциално. Целта е една: да пречупиш човека остреща.
Добрият мъж знае, че силата и важността му идват от самия него. Той няма нужда от „инструменти“, за да го покаже или докаже. Усетите ли нещо подобно – бягайте. Нещата могат само да се влошат.

Никой не би искал да бъде в нездравословна връзка, нали така? Всички заслужаваме любов и уважение! Ако не ги намирате във връзката си с него, не чакайте промяна, а немерете точи, който знае как да ви обича и цени.