1. Щастливите двойки отделят време за специални вечери навън.
Всички останали са твърде заети, за да правят каквото и да е специално.

2. Щастливите двойки обичат да пътуват заедно и да научават нови неща един за друг. Всички останали предпочитат нищо да не ги изненадва, особено пък човекът срещу тях.

3. Щастливите двойки обръщат внимание на малките неща, които имат.
Всички останали са твърде стресирани за нещата, които (си мислят, че) им липсват.

4. Щастливите двойки обичат да се забавляват заедно. Всички останали искат да наложат един на друг разбирането си за забавление.

5. Щастливите двойки непрекъснато опитват да се изненадат взаимно. Всички останали смятат, че това са излишни усилия, които нищо няма да променят.

6. Щастливите двойки знаят, че да обичаш значи да приемеш другия с хубавите и не чак толкова хубавите му страни. Всички останали смятат, че заслужават да имат до себе си идеален партньор и забравят, че и те самите не са такива.

7. Щастливите двойки умеят да прощават истински – на себе си и на другия.
Всички останали, дълбоко в себе си, смятат, че да простиш значи да направиш непростим компромис със себе си. Затова никога не прощават истински.

8. Щастливите двойки нямат нужда да си вдигат самочувствието си, флиртувайки с други хора. Всички останали смятат, че във флирта няма нищо лошо. Всъщност, това, което получават във връзката си, просто не им е достатъчно.

9. Щастливите двойки не търсят гаранции. Те просто вярват един в друг. Всички останали смятат, че гаранциите значат сигурност. И забравят, че единствената сигурност я дава любовта.

10. Щастливите двойки знаят как да живеят. Всички останали просто съществуват.


Автори: А & Z