1. Имаш огромно сърце, изпълнено с нежност и съчувствие. Разбираш другите по начин, непонятен на повечето хора. Поставяш се на мястото им и съпреживяваш емоциите им. И го правиш без значение дали искаш, или не. Просто си такъв човек.

2. Помагаш, без да те молят за това. Помагаш винаги. Помагаш на всеки, на когото знаеш, че можеш да помогнеш. И не искаш нищо в замяна. Не очакваш нищо в замяна. Достатъчно ти е да знаеш, че си направил нещо хубаво за някой друг.

3. Не спираш да се опитваш да разбереш другите. Искаш да се поставиш на тяхното място. Искаш да влезеш в кожата им. Искаш да разбереш защо постъпват или мислят така. Защото знаеш, че когато ги разбереш, ще знаеш и как да им помогнеш...

4. Живееш в свят от мечти. За теб няма голяма разлика между реалността и мечтата. Защото за теб мечтата е просто реалност, отложена във времето. Затова и вярваш в своите мечти. Виждаш ги близки, възможни, постижими... И именно затова ги постигаш.

5. Трудно е да те излъже човек. Веднага разпознаваш фалша. Веднага усещаш, когато някой се опитва да те заблуди. Веднага ти става ясен лъжецът. Как го правиш? Ами, както вече казахме, умееш да усещаш другите и да четеш в тях като в отворена книга.  

6. Романтиката е твоята слабост... и сила. Казват ти, че си прекалено романтичен/романтична. А истината е, че ти знаеш, че романтиката никога не е прекалена. Защото романтиката... това е самият живот. Но просто изживян красиво...

7. Не е лесно да ти се поставят ограничения. Просто защото си роден да ги преодоляваш. Да разчупваш оковите. Да надскачаш летвите. Да разширяваш границите. Да живееш истински! А това означава и да бъдеш истински.

8. Постоянно се чувстваш неразбран. И лошото, че най-често това не е само чувство. Хората наистина трудно те разбират. И не защото не искат. Просто не могат. Личността ти е твърде сложна, твърде комплицирана, твърде различна. Като теб.

9. Изтощаваш се лесно. Причината за това е енергията, която ежедневно изразходваш, за да разбереш другите, за да помогнеш на другите. Ето защо Рибите обичат да спят. Обичат да се излежават с книга в леглото. Просто обичат да почиват.

10. Когато те наранят, просто се затваряш в себе си. Затваряш се в себе си и се надяваш, че човекът, който те е огорчил, сам ще стигне отново при теб. Че отново ще докосне сърцето ти. Че ще намери начин да ти се извини. А дотогава... ти е по-добре сам.