Разделите имат склонността да оказват сериозни щети върху жените. Това е особено вярно, ако си била много отдадена на връзката. И никой, никой, никой не може да вини дамите, че реагират негативно след скъсването. Всеки път, в който се влюбим в някого и се впуснем във връзка с него, имаме склонността да си създаваме големи надежди.

Вълнуваме се от мисълта, че най-накрая сме влюбени в някого, който също ни обича. И си мислим, че това е голямата любов, която най-накрая се е манифестирала в живота ни. Но животът всъщност има други планове за нас. Започваме да разбираме, че връзките всъщност не са толкова лесни. Откриваме, че дори и да се обичаме, невинаги имаме всичко необходимо отношенията ни да продължат завинаги. И когато осъзнаем, че трябва да се разделим, това може да бъде опустошително.

Раздялата може да ни се струва като правилната стъпка. В такъв случай, отчасти сме намерили покой с мисълта. Знаем, че просто не ни е писано да бъдем с този човек. Но това не означава, че сме имунизирани срещу някои нетипични прояви на поведение след раздялата. Ето кои са десетте неща, които повечето жени (да, и ние) правят, след като преживеят раздялата:

1. Напиваме се

Алкохолът действа като магнит на хората, които се борят с личните си демони – а дамите, преживели раздяла не са имунизирани срещу него. Винаги е изкушаващо да се обърнем към чашата, за да се освободим от терзанията поне за малко. Това е начин да избягаме от реалността... Но дали е правилният?

2. Вманиачаваме се в спомените за отминалата връзка

Всички познаваме момичета, които често минават покрай дома на бившата си половинка. Има и такива, които продължават да носят дрехите, които бившият им е оставил в апартамента им. Има и други, които се пръскат с парфюма на човека, с когото са се разделили, само за да си спомнят аромата му.

3. Следим бившия си и новата му половинка в социалните мрежи

Може да е нездравословно, но момичетата просто не могат да се борят срещу това. Искат да се информират за това, което се случва в живота на бившите им. Желаят да знаят дали са щастливи и дали са продължили нататък с нов човек.

4. Пишем (ужасна) поезия

Винаги помага да се отдадеш на писането, за да излееш чувствата си. Това е страхотен начин да изразиш емоциите си по много чувствителен и искрен начин. Но все пак само факта, че пишете за чувствата си, не означава, че крайният продукт ще бъде добър.

5. Спираме да се грижим за себе си...

Когато дамите са отдадени на една връзка, те правят всичко по силите си да изглеждат привлекателно в очите на половинката си. А когато връзката приключи, много от тях имат склонността да се занемаряват. Това често означава, че спират да обезкосмяват дадени части от тялото си.

6. Говорим зле за представянето в леглото на бившия пред всеки, който иска да слуша

Като начин да преодолеят бившия, много момичета с разбити сърца са склонни да убеждават себе си, че това е било най-лошото нещо, което се е случвало – дори и да се налага да нанасят удари под кръста. И са склонни да разказват на приятелките си колко зле се е представял той в леглото.

7. Преминаваме през драстични промени в живота си

Много момичета гледат на раздялата като възможност да започнат нов живот, а това е страхотна гледна точка. И за да се впуснат в това ново начало, те са склонни да направят драстични промени в поведението или външния си вид.

8. Мотивираме се да правим нещата, които винаги са искали

Много пъти момичетата са склонни да зарязват нуждите и желанията си в името на връзката си. Но когато тя приключи, те нямат повече причини да не преследват най-дълбоките си желания и мечти. Затова е обичайно дамите, които са преживели раздяла, да правят много от нещата, които са искали, но не са могли.

9. Впускаме се в сексуални контакти почти безотговорно

Понякога мъжете разбиват дамите до такава степен, че те се впускат в сексуални авантюри след раздялата. Това обаче невинаги е здравословно. Хубаво е да имаш активен сексуален живот, но се погрижи за това всичко да се случва безопасно и отговорно.

10. Научаваме нови неща за себе си

В крайна сметка, раздялата винаги е добра възможност да се върнете към себе си и да се опознаете по-добре. Това, за щастие, се случва с много момичета, чиито сърца са били разбити от бившия.