В живота на всеки един човек има моменти, в които сякаш нищо не върви. Проблемите идват един след друг и ви се струва, че няма изглед нещата да се променят. Всичките ти страхове започват се сбъдват един след друг и единственото, което чувстваш, е безпомощност и тъга. За щастие, дори в този миг да не ти се вярва, всичко в даден момент се подрежда по най-добрия възможен начин. Единственото, което се изисква от теб, е да вярваш в това.
Вярата е най-трудна в тези моменти. Но за твоя радост, има начин да я усещаш още по-силно. Ето 10 начина как да направиш това:

1. Дори да не вярваш в себе си, помни, че имате приятели, които вярват в теб и те обичат

Когато се чувстваш зле, най-доброто нещо, което можеш да направиш, е да се обадиш на близък приятел. Той със сигурност ще знае какво да ти каже, за да се почувстваш по-добре.

2. Нещата се въртят

Никога не забравяй, че животът е кръговрат и дори сега нещата да не вървят добре, то със сигурност съвсем скоро ще се подобрят. Припомняй си това винаги, когато не се чувстваш добре.

3. Времената може да са трудни, но ти също може да влошиш нещата

Понякога ти самата си най-големия си враг. С негативните си мисли и внушения може да си докараш още по-големи проблеми. Вместо това, бъди най-добрия си приятел. Отнасяйте се със себе си така, както правиш с най-добрата си приятелка.

4. Защото дори когато всичко изглежда мрачно, винаги можеш да намериш един момент на красота или щастие сред всички тях

Опитай се да се съсредоточиш върху малки позитиви, дори ако това е времето навън или фактът, че косата ти изглежда добре днес. Изяж парче вкусен шоколад. Намери нещо, за което си струва да се усмихнеш!

5. Защото преди да залезе слънцето е необходимо първо да изгрее

Колко дълго ще бъде това лошо? Не завинаги, разбира се! Всичко е временно. И след този бурен период ще дойде нещо добро. Нещо наистина много по-добро!

6. Тъй като късметът ти ще се промени, по-важното е да не се откажеш, докато по-добрите времена не настанат

Животът е възход и падения, нали? Ако е така, остави нещата такива, каквито са. Не се отказвай пред трудностите, но и не се бори прекалено много. Нека нещата се случват, но естествено.

7. Спомни си за мечтите и постиженията си

Просто помни всичките неща, които си направила, всичко, което си решила да направиш, всички начини, с които си се изправяла срещу живота и си го надвивала. 

8. Спомни си, че има хора, които те обичат

Може да мислиш, че не успяваш, но всички сме се чувствали така в даден момент. Само не забравяй, че там някъде там има някой, който иска да си добре. Някой, който, независимо дали става въпрос за романтична, или приятелска любов, мисли за теб! И ти мисли най-доброто!

9. Без дъжд няма да има дъга

Как би оценила великите времена без лошото? Не би могла, нали? 

10. Не се отказвай. Продължавай и от време на време спирай, за да отпразнуваш кой си и къде отиваш

Защото дори и светът ти да потъмнее, знай, че ще дойде ден, в който да заблестиш отново!