Ти си умна и секси. Имаш чувство за хумор и знаеш какво искаш в живота. Защо тогава е толкова трудно да намериш любовта? Защо момичетата започваме връзка с токсични мъже, която няма бъдеще? Съществува ли поведение, което привлича жените повече и ни спира от намирането на щастлива и дълготрайна връзка?

Отговорите са тук. Това са 10 причини, които ти пречат на намериш правилния човек:

1. Позволяваш му да се отнася с теб така, сякаш си опция, а не приоритет

Срещите имат за цел да срещаш различни хора, докато не намериш правилния за теб човек. Няма нищо лошо да си опция, но само докато все още търсиш. Не трябва да е прекалено дълго.

Увери се, че половинката ти иска същото като теб, за да не си прекалено наранена накрая. Не влагай цялата си енергия и време в нещо, което няма бъдеще. Не се примирявай цял живот да бъдеш на скамейката.

2. Даваш му прекалено много шансове

“Ако се случи веднъж, може и да не се повтори. Ако се случи втори път, няма да е за последно”, Паулу Коелю.

Нормално е всеки да прави грешки, но повторена тя вече не е грешка. Прошката е нещо нормално и хубаво в една връзка, но не непрекъснато и за едно и също нещо. Разбери, че не заслужаваш това!

3. Имаш граници и ги променяш

Гъвкавостта е много важна в една връзка, но не и в токсичните. В подобни отношения, променяйки границите си, оставяш впечатлението, че това не е важно за теб. Тогава защо да е важно за него?

Имаш свои граници, отстоявай ги! Ако не му харесва, значи не е за теб и ще си тръгне, предоставяйки мястото за следващия.

4. Не очаквай мъж да те финансира

Когато го позволиш, мъжът те приема за даденост. Покажи увереност. Покажи, че си силна и можеш да се оправяш и сама. Хубаво е да можеш да се грижиш сама за себе си, което се харесва на мъжете, защото те виждат независима, умна, млада дама.

5. Държиш се така, сякаш нищо не се случва, когато връзката ви започне да изстива

В началото е нормално да се пуснеш по течението, но в случай, че след няколко месеца имаш чувства, а той - не, имаш проблем. Няма нищо лошо в това да го питаш как е настроен спрямо теб. Нямаш нужда от излишна драма.

6. Опитваш се да го превърнеш в г-н Перфектен, когато той всъщност е доста далеч от това определение...

Не се опитвай да го променяш. Живей живота си и не пропилявай най-хубавите моменти, за да го направиш съвършен, ако всъщност е далеч от това.

7. Не показваш истинската си страна

Най-добрият начин да привлечеш някого е, когато си себе си и позволиш на другия човек да те опознае. Правилният мъж ще те приеме такава, каквато си и с всеки един твой недостатък.

8. Прекалено негативна си

Негативизмът води до ограниченост, а позитивизмът ни помага да виждаме всички опции и да създаваме нови. Мисълта, че никога няма да намериш правилния човек, ще се запечата в главата ти и ще се превърне в идея, която ще ти пречи да си щастлива. Така няма да виждаш добрите мъже, а само тези, които не си струват.

9. Не си честна за нещата, които искаш

Ако не знаеш какво искаш или не желаеш да го признаеш пред себе си, ще прекарваш вечерите в компанията на онова сладко момче от бара, кеото не иска сериозна връзка. Разбери, че това може да ти попречи много, защото търсиш връзка, която не знаеш как изглежда. Помисли над приоритетите си и тогава започни търсенето.

10. Очакваш мъжът да е всичко, за което си мечтала

Не става просто така. Искаш джентълмен? Дръж се като дама! Искаш човек, който те уважава? Отнасяй се с уважение към него. Искаш уверен, отговорен и мил мъж? Постарай се и ти да бъдеш такава.