Трудно е да откриеш половинка, която най-накрая да се окаже правилната за теб. Но щом се случи, ще се изправиш пред някои предизвикателства, за които трябва да си готова.

Когато се влюбите лудо, има някои видове токсично поведение, които и двамата трябва да избягвате. Най-вероятно това ще ви струва доза усилия и не винаги ще е приятно. В противен случай съществува опасност да се превърнете в половинката, която се е лепнала за другия, а любовта ви е дозата наркотик, без която не можете да съществувате.

Как да разберем, че сме психологически зависими от човека до нас?

1. Струва ти се трудно да бъдеш щастлива, ако той не е покрай теб

Много връзки протичат по този начин – когато партньорите са физически заедно, те са изключително щастливи. Дойде ли време за раздяла (под каквато и да е форма) положението започва да изглежда сиво и неприятно. Ако усещаш, че щастието се изпарява, щом той не е около теб, значи вече си пристрастена.

2. Имаш нужда от неговото одобрение за всичко

Ако не хареса облеклото ти, има вероятност да съсипе целия ти ден!

3. Нарушаваш собствените си принципи, за да се виждате

Абсолютно нормално е да имаш нужда от време с твоя човек. Проблемът се появява когато се отказваш системно от редица твои занимания, в името на срещите ви.

4. Често правите секс в неподходящо време

Изборът на интересни места и неочаквани часове от деня за интимности са неща, които всяка двойка прави от време на време. Ако при вас тази дейност се превърне в ежедневие, значи минавате границите. Все пак не може да се случва до края на живота ви!

5. Искаш да го видиш, дори това да не те прави щастлива

Да бъдеш пристрастена носи усещането за нужда от „наркотика“ ти, независимо какво ще се случи след това. Много двойки стигат до момента, в който не прекарват времето си удовлетворяващо, но въпреки това не могат да бъдат разделени.

6. Харчите парите си един за друг

Да си купувате подаръци или да плащате скъпи сметки за вечеря е нещо нормално и приемливо. Но не трябва да минавате границите. Не се залъгвайте с вещи и пари.

7. Не искаш да стоиш сама

Твоето лично време е ценно и необходимо. Спомняш ли си какво беше то, преди да се появи новата ти любов. Важно е да си го взимаш. Или не искаш да спиш в празно легло? Откога самотата започна да те плаши?

8. Мисълта, че можеш да го загубиш те побърква

Никой никога не е застрахован. Животът е странно нещо и винаги носи изненади. Но ако често мислиш над този несъществуващ проблем и това те изморява, значи нещата са поели в неправилна посока.

9. „Изпива“ цялото ти време

И тук не говорим за социализиране с приятели, излизания и култура. Стигнала си до там, че не можеш да чуеш дори семейството си.

10. Вдигнала си летвата твърде високо

Независимо дали новото гадже ти прави подаръци, извежда те на вечеря и се старае да си добре, ти винаги си недоволна – особено, ако тези дейности спрат за известно време.

Каквото и да се случва, колкото и красива да е любовта ви – не я задушавайте. Може би наистина си намерила своята половинка, но не забравяй, че ти си отделен човек, който има нужда от време за себе си. Най-прекрасното в едни отношения е постоянно сменящата се роля на учител и ученик, където няма зависимости и превъзходство.