Навън настъпва прекрасна вечер, ти си седнала в люлеeщия се стол, наслаждаваш се на залеза с любимия и се чувстваш толкова жива. Да, имаш бръчки и косата ти е посивяла, но се чувстваш красива и щастлива. Причината за това държи нежно ръката ти в своята. Малка подробност е, че днес навършваш 70 г... Всяка от нас си мечтае за такъв развой на любовния си живот.

Така ще изглежда бъдещето, ако си открила Единствения (и си работила упорито, за да бъдеш и ти Единствената за него). Неговото щастие е твое щастие. Неговата усмивка е твоя усмивка. А най-голяма радост ти носи това да правиш всичко възможно, за да го зарадваш. Всичко, което си давате, е дар. Любовта е причината, която прави всичко различно.

Това са 10-те признака, че скоро ще откриеш (и си готова да откриеш) голямата си любов или може би вече си я срещнала и трябва само да я разпознаеш:

1. Не я търсиш

Любовта е най-големият подарък от всички и трябва да се раздава свободно и без очаквания. Откриваш истинската любов не когато я търсиш отчаяно, а когато я споделяш без очаквания и резерви.

Писнало ти е да я търсиш? Опитай се да се влюбиш в „даровете”, които споделяш със света и не очаквай нищо в замяна. Така любовта сама ще те намери и ще откриеш безусловна любов със сродната си душа. Имай вяра.

2. Не си спряла да си любопитна

Родени сме, за да играем. Двойките, които се забавляват заедно, остават заедно. Така се учим, изследваме света и тестваме границите си. Преоткриването на света е страхотен начин да заздравим връзката си и да се опознаем.

Тъй като във всеки от нас се крие цяла вселена, любовта на живота ти никога няма да спре да те преоткрива отново и отново през целия ви живот. А тъй като играта е най-ефективната форма за научване, ще се смеете всеки ден. Затова търси такъв човек, който обожава компанията ти и можете заедно да се забавлявате дори в обикновени, ежедневни ситуации.

3. Справила си се със собствените си емоционални проблеми

Любовта е безусловна, нали? Така че, когато откриеш голямата любов, не можеш да разчиташ на нея да излекува неувереността ти или старите ти комплекси. Такава любов е неустойчива.

За да разпознаеш истинската любов, трябва сама да си се преборила с проблемите. По този начин ще привличаш хора, които също са разрешили емоционалните си проблеми, и ще сте подготвени за най-тежката част от брака – личностното израстване чрез връзката ви, което продължава цял живот.  Няма да имате време да израснете, ако сте заети да решавате стари въпроси.

4. Намерила си призванието си

Всеки от нас е надарен с таланти. Когато ги развиваме и използваме пълноценно, скоро ще открием и призванието в живота си.

Ако живееш живот, който не отговаря на желанията и нуждите ти, постоянно ще се чувстваш празна. Такъв живот е неудовлетворяващ и неустойчив. Докато не развиеш талантите си, ще търсиш задоволяване на желанията си чрез други хора.

Ако си открила вече любовта, вероятно си я срещнала, когато вече си била уверена в призванието си и си вървяла по избрания от теб път. Ако още не си я срещнала, опитай да намериш призванието си, когато си щастлива от живота си, ще привлечеш любовта.

5. Останалите ти връзки също са здрави и процъфтяващи

Когато откриеш истинска любов, тя подобрява всяка връзка в живота ти – със семейството, приятелите, дори тази с домашните ти любимци – с всички. Тя удвоява самоотвержеността, търпимостта и креативността ти, затова можеш да предложиш повече на останалите хора. Непълноценните и вредни връзки винаги се провалят на този тест.

6. Израстваш бързо

Любовта на живота ти ще те обича безусловно, но това не означава, че няма да те подтикне да станеш по-добра. Този, който е предопределен за теб, ще отразява като огледало недостатъците ти, без да те осъжда. Затова да станеш по-добра, ще бъде най-големият ти приоритет. Все пак и двамата искате да сте достойни един за друг.

7. Връзката ти е нежна и се развива бавно

Любовта, която продължава цял живот, гори бавно, тя не е експлозия, която отшумява за миг. Можеш да откриеш голямата си любов в лицето на човек, който познаваш от години. Понякога отнема време да разпознаем любовта.

Истинската любов е инструмент за толкова много духовни промени, така че един миг не може да ти докаже, че това е Той. Няма любов от пръв поглед. Едва когато се опознаете, ще можеш да прецениш дали сте на правилен път. Малките неща, които знаеш за него, се съчетават в уникалния шедьовър, който наричаме любим.

8. Чувстваш се енергична

Тук не става дума как се чувстваш след 2 седмици или 2 месеца, а след 2 години или дори 20 години заедно. Опасните връзки те изтощават. Хората понякога остават заедно дори връзката да ги съсипва. Те вървят през живота като зомбита, вместо да потърсят човек, който да ги зарежда с енергия.

9. Вълнуваш се за бъдещето

Ако връзката ти те кара да мечтаеш за общото ви бъдеще и си уверена, че с този човек искаш да остарееш – на прав път си. В самото начало е лесно да си представяме бъдещето, но ако сте от дълго време заедно и все още се вълнувате от това да правите планове заедно – срещнали сте правилния човек.

10. Не е нужно да се примиряваш с нищо

Разбира се, че понякога партньорът ти ще те дразни с някои странни особености. Но към тях трябва да проявяваш търпение, защото всеки от нас притежава набор от такива навици. Но когато става дума за големи и важни въпроси, например ценностите и начина на живот, двамата трябва да сте на едно мнение. Ако постоянно правиш компромиси със себе си, не си открила голямата любов.

Днешните връзки са изпълнени с толкова много условия и проблеми, но ако следваш тези прости (но всъщност нелесни за изпълнение) стъпки, ще намериш безусловна и истинска любов.