Винаги е приятно да срещнеш нови хора, които да ти дадат нов поглед към света. Новите приятели ни зареждат с енергия и обогатяват живота ни. Ето защо днес ти представяме 10 психологически трика, с които ще привлечеш нови приятели и ще бъдеш просто неустоима за околните.

1. Не се съди твърде строго

Много често си мислим, че не сме достатъчно мили или достатъчно забавни, но добрата новина е, че всичко това е само в главите ни. Околните са много по-благосклонни към теб, освен това не броят всяка твоя „грешка“.

2. Не се страхувай

Срещата с нови хора често е малко плашеща, защото се страхуваме да не се изложим. Колкото повече се стараеш да бъдеш забавна и остроумна, толкова по-изкуствена ще изглеждаш и звучиш. Забрави за страха и заучените фрази – бъди себе си.

3. Направи малка крачка

Ако наистина се притесняваш и не си достатъчно уверена да се срещнеш с много нови хора, опитай с нещо съвсем просто, например отиди да заговориш новата колежка в работата. Опитвай се да заемаш отворена поза при разговор – това също е един малък напредък.

4. Трябва да излизаш навън по-често!

Добре, искаш да срещнеш нови хора и си готова да общуваш с тях, но къде да ги срещнеш? Определено трябва да излезеш навън и да ги потърсиш активно – запиши се на курс, на кръжок или в клуб по интереси. Или пък стани доброволец в кауза, която те интересува. Сигурни сме, че там ще срещнеш много нови хора, с които ще имате нещо общо.

5. Направи първата крачка

Когато си готова да срещнеш нови приятели, не се страхувай да ги заговориш първа.

6. Който съди останалите – губи

Може да имаш вече изградена представа за това какви и кои трябва да са новите ти приятели, но понякога хората, които на пръв поглед са много различни от теб, могат да се окажат най-интересните в компанията. Дай им шанс и може би между вас ще се роди неочаквано приятелство.

7. Прояви интерес

Не забравяй, че вътрешно всеки човек е малко самовлюбен и обича да чува собствения си глас. Ето защо е добре първо да се научиш да слушаш, а после да говориш – останалите хора също копнеят за чуждото внимание и искат да бъдат изслушани. Прояви интерес към тях и много скоро ще спечелиш сърцата им.

8. Прекарвайте време заедно

Новото приятелство се гради върху времето, което споделяте заедно. Вечери, партита, ходене на кино и т.н. Изберете дейности, които се харесват и на двете ви.

9. Поддържайте връзка

Понякога е наистина трудно да поддържаме връзка с приятелите си, но само така можем да си останем близки. Използвай средствата, които предпочиташ (интернет, телефон и т.н.), за да говориш с тях и да знаеш какво се случва в живота им.

10. Бъди добра приятелка

Помагай и подкрепяй приятелите си, покажи им, че могат да разчитат на теб.

Бонус: Жестовете говорят много за теб

Жестовете са много важни за първото впечатление, което ще направиш, а както знаем – то е от изключително значение. Например, ако заемеш скромна, но фронтална поза ще им покаже, че се интересуваш от тях, което веднага ще ги настрои благоприятно към теб. Запомни, че езикът на тялото е също толкова важен, колкото са и думите.