1. Напиши защо между вас не се е получило и кога не си била щастлива

Чети този списък всеки път, когато си мислиш, че той ти липсва. Винаги си спомняме за отминали връзки с добро, но знай, че единственото, което се е променило, е начинът, по който гледаш върху нещата, миналото не е.

2. Разбери връзката между любов, желание и привързаност

Тези три неща са необикновени преживявания, с които трябва да внимаваш. Нормално е да желаеш някого. Нормално е да си привързана, но това не е завинаги.

3. Осъзнай, че връзките ти дават уроци и ти помагат да растеш

Позволи си да видиш историята от друга гледна точка и извлечи всичко, което трябва да знаеш. Винаги описваме една връзка като добра или лоша, но пропускаме важните уроци, които тя ни е дала.

4. Ограничи контакта

Да, страхотно ще е, ако някой ден сте приятели, но докато чувствата ти не изчезнат, трябва да се отдалечиш. Задължително е! Спри да разпитваш за него. Сподели на приятелите си, че ти трябва малко време.

5. Позволи си да си тъжна

Иначе ще стане по-лошо. Дай си време да те боли, да плачеш и да не си в настроение. След това го пусни да си отиде от мислите ти и се обичай. Дай си този шанс, защото друг няма да го направи.

6. Не се ядосвай, ако в главата ти изникват мисли за него

Остави ги да отминат. Само така ще се справиш с тях. Това е най-доброто, което можеш да направиш за себе си, за отминалата ти и бъдещата ти връзка.

7. Не очаквай да го забравиш, седейки в леглото по цял ден

Излез навън и се наслаждавай на живота. Отиди някъде с приятели и се влюби във всичко около теб. Когато го направиш, ще осъзнаеш, че учейки се да обичаш другите и природата, си се подготвила за следващата красива любов.

8. Може би няма да го преодолееш, но нека е част от живота ти

Не всяка любов завършва с брак, но това не означава, че тя липсва. Твоята история може да е свързана с това как си го обичала и след като си го преодоляла и какво от това? Красиво е. Безгранична любов. Единствената уловка е, че трябва да приемеш това, защото иначе ще се нараниш много.

9. Отскубни се от него

Нормално е в една връзка да се привържем към половинката си. Неизбежно е, но когато си тръгне, изпадаме в паника как ще се справим. Не плаши, защото винаги ще намериш начин.

10. Научи се да пренасочваш чувствата си към нещо още по-велико

Открий мотивация да постигнеш мечтите си. Това не е най-добрия начин, но засега, докато се изправиш на крака, е. Те ще те направят по-силна и по-добра, каквото и да се е случило.