X

10 съвета за успешна връзка от разстояние

от в 09:15 на 04.12.2017 в Всичко за теб | Любов


10 съвета за успешна връзка от разстояние

10 съвета за успешна връзка от разстояние

За съжаление, не можете да се впуснете във връзка от разстояние по същия начин, по който се впускате в обикновена връзка. Връзките от разстояние са много по-сложни и трудни за опазване, но с малко планиране и креативност, ще успеете да избегнете повечето подводни камъни и проблеми.

Днес ви представяме 10 идеи, които ще ви помогнат да запазите връзката си от разстояние и да я превърнете в дълготрайна и успешна връзка.

1. Вземайте трудните решения след 1-2 дни

Не се страхувайте да обсъждате негативните мисли, които ви мъчат, но не бързайте да ги споделяте в секундата, в която се появят в ума ви. Изчакайте малко, помислете добре и ако едни и същи въпроси изникват в ума ви в продължение на дни и месеци – тогава е време за действие. Ще осъзнаете, че някои чувства и мисли идват за миг и много бързо си отиват.

2. Вземайте важните решения лице в лице

Оставете най-тежките въпроси и спорове за разговор лице в лице. Видео разговорите и съобщенията водят до много недоразумения, затова обсъждайте важните теми, когато сте в една и съща стая.

3. Обърнете внимание как реагирате на конфликти

Този съвет се отнася за всички двойки, независимо дали връзката им е от разстояние, или не. Говорете откровено за чувствата си, за да разберете как всеки от вас реагира в стресови или конфликти ситуации. Как реагирате, когато не можете да контролирате емоциите си? Как реагира партньорът ви по време на спор? Ако обърнете внимание на поведението и на двамата, ще можете по-лесно да разрешавате проблемите.

4. Бъдете креативни

Вместо винаги да си чатите онлайн, направете нещо мило и напишете писмо на любимия си. Опитайте се да изпълните връзката ви с приключения и романтика. Организирайте си среща онлайн – нека всеки се облече официално, да се нагласи и да застане пред екрана на компютър, сякаш наистина сте един срещу друг. Дамите могат да изненадват любимите си с малки подаръци, мъжете пък могат да зарадват половинката си с час за масаж в близко спа студио.

5. Уважавайте личното пространство на другия, макар и да е виртуално

Не очаквайте, че вашият партньор ще отговаря на всяко ваше съобщение мигновено. Трябва да приемете, че и двамата имате работа, неотложни задачи и лични хобита. Обсъдете колко често можете да се срещате онлайн и по кое време. По този начин комуникацията помежду ви ще стане по-лесна и ефективна.

6. Наслаждавайте се на личното ви време

Можете да прекарвате времето си, страдайки за любимия ви, който е далеч от вас, или можете да се превърнете в още по-страхотен човек. Заловете се с ново хоби, пробвайте нови неща, срещайте се с нови хора. Споделяйте преживяванията, откритията и мислите си с любимия. Не се страхувайте да се радвате на личното ви време, не се притеснявайте от това, че се наслаждавате на живота си. Всичко това ще ви направи по-интересни и привлекателни!

7. Намерете си сходни хобита

Опитайте се да намерите нещо, което и двамата обичате да правите, например четене, йога, танци, гледане на филми. Правете го едновременно, макар и на хиляди километри разстояние. По този начин ще имате още една обща тема за разговор. Ако говорите само за чувствата ви, много скоро връзката ви ще се изчерпи, трябва да намерите и допирни точки и нещо, което да ви сближи.

8. Определете си време за разговори

Разговорите са много важни, но твърде дългите разговори крият своите рискове – първо, по някое време разговорът може да замре и да ви накара да се чувствате неудобно, второ, телефонните разговори и видео разговорите не са същите като разговорите на живо – не всички хора обичат да говорят дълго време по телефона. Тогава как да намерите правилния баланс? Просто обсъдете въпроса и бъдете откровени за това колко време седмично или дневно искате да си говорите. Защото да чувате гласа на другия е важно, чатовете не са достатъчни.

9. Интимност на всички нива

Трябва да обсъдите нови начини, по които да бъдете интимни, не само физически, но и в ежедневието ви. Например можете да водите видео разговор, докато правите нещо интимно – закусвайте заедно, гледайте го как се бръсне или как избира облеклото си за деня. Трябва да разнообразите видео разговорите и да ги направите специални.

10. Помислете над ревността

Запитайте се защо ревнувате. Дали ви липсва увереност, или усещате, че не можете да имате доверие на партньора ви? В повечето случаи ревността покълва в сърцата ни без причина и е основана на чувства, а не на факти. Изберете да вярвате на партньора си.

Ако пък той направи нещо, което ви кара да ревнувате, кажете му го спокойно, не се обвинявайте. Тези трудни разговори ще ви сближат и ще ви накарат да повярвате по-силно във връзката ви.Теми   връзка | любов | разстояние

Още по темата

Коментари

Зареждане


x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.