За съжаление, не можете да се впуснете във връзка от разстояние по същия начин, по който се впускате в обикновена връзка. Връзките от разстояние са много по-сложни и трудни за опазване, но с малко планиране и креативност, ще успеете да избегнете повечето подводни камъни и проблеми.

Днес ви представяме 10 идеи, които ще ви помогнат да запазите връзката си от разстояние и да я превърнете в дълготрайна и успешна връзка.

1. Вземайте трудните решения след 1-2 дни

Не се страхувайте да обсъждате негативните мисли, които ви мъчат, но не бързайте да ги споделяте в секундата, в която се появят в ума ви. Изчакайте малко, помислете добре и ако едни и същи въпроси изникват в ума ви в продължение на дни и месеци – тогава е време за действие. Ще осъзнаете, че някои чувства и мисли идват за миг и много бързо си отиват.

2. Вземайте важните решения лице в лице

Оставете най-тежките въпроси и спорове за разговор лице в лице. Видео разговорите и съобщенията водят до много недоразумения, затова обсъждайте важните теми, когато сте в една и съща стая.

3. Обърнете внимание как реагирате на конфликти

Този съвет се отнася за всички двойки, независимо дали връзката им е от разстояние, или не. Говорете откровено за чувствата си, за да разберете как всеки от вас реагира в стресови или конфликти ситуации. Как реагирате, когато не можете да контролирате емоциите си? Как реагира партньорът ви по време на спор? Ако обърнете внимание на поведението и на двамата, ще можете по-лесно да разрешавате проблемите.

4. Бъдете креативни

Вместо винаги да си чатите онлайн, направете нещо мило и напишете писмо на любимия си. Опитайте се да изпълните връзката ви с приключения и романтика. Организирайте си среща онлайн – нека всеки се облече официално, да се нагласи и да застане пред екрана на компютър, сякаш наистина сте един срещу друг. Дамите могат да изненадват любимите си с малки подаръци, мъжете пък могат да зарадват половинката си с час за масаж в близко спа студио.

5. Уважавайте личното пространство на другия, макар и да е виртуално

Не очаквайте, че вашият партньор ще отговаря на всяко ваше съобщение мигновено. Трябва да приемете, че и двамата имате работа, неотложни задачи и лични хобита. Обсъдете колко често можете да се срещате онлайн и по кое време. По този начин комуникацията помежду ви ще стане по-лесна и ефективна.

6. Наслаждавайте се на личното ви време

Можете да прекарвате времето си, страдайки за любимия ви, който е далеч от вас, или можете да се превърнете в още по-страхотен човек. Заловете се с ново хоби, пробвайте нови неща, срещайте се с нови хора. Споделяйте преживяванията, откритията и мислите си с любимия. Не се страхувайте да се радвате на личното ви време, не се притеснявайте от това, че се наслаждавате на живота си. Всичко това ще ви направи по-интересни и привлекателни!

7. Намерете си сходни хобита

Опитайте се да намерите нещо, което и двамата обичате да правите, например четене, йога, танци, гледане на филми. Правете го едновременно, макар и на хиляди километри разстояние. По този начин ще имате още една обща тема за разговор. Ако говорите само за чувствата ви, много скоро връзката ви ще се изчерпи, трябва да намерите и допирни точки и нещо, което да ви сближи.

8. Определете си време за разговори

Разговорите са много важни, но твърде дългите разговори крият своите рискове – първо, по някое време разговорът може да замре и да ви накара да се чувствате неудобно, второ, телефонните разговори и видео разговорите не са същите като разговорите на живо – не всички хора обичат да говорят дълго време по телефона. Тогава как да намерите правилния баланс? Просто обсъдете въпроса и бъдете откровени за това колко време седмично или дневно искате да си говорите. Защото да чувате гласа на другия е важно, чатовете не са достатъчни.

9. Интимност на всички нива

Трябва да обсъдите нови начини, по които да бъдете интимни, не само физически, но и в ежедневието ви. Например можете да водите видео разговор, докато правите нещо интимно – закусвайте заедно, гледайте го как се бръсне или как избира облеклото си за деня. Трябва да разнообразите видео разговорите и да ги направите специални.

10. Помислете над ревността

Запитайте се защо ревнувате. Дали ви липсва увереност, или усещате, че не можете да имате доверие на партньора ви? В повечето случаи ревността покълва в сърцата ни без причина и е основана на чувства, а не на факти. Изберете да вярвате на партньора си.

Ако пък той направи нещо, което ви кара да ревнувате, кажете му го спокойно, не се обвинявайте. Тези трудни разговори ще ви сближат и ще ви накарат да повярвате по-силно във връзката ви.