Вероятно си мислиш, че ще ти разкажа история за това колко хубаво е да се влюбиш в някой, който се държи с теб както трябва, или че ще оцениш правилния човек само ако си преминала през тежки връзки, но може и да грешиш...

Ако кажа, че преминах през „тежки връзки”, то значи ги подценявам. Имах „убийствени, отровни връзки”. Такива, които бяха толкова погрешни, че бихте се зачудили защо въобще съм се забъркала с този човек. Такива взаимоотношения, които те карат да забравиш стойността си и да се чувстваш сама, независимо колко хора са около теб.

Бях късметлийка, че в крайна сметка успях да прекратя токсичните си отношения с тези хора, но след такива взаимоотношения проблемът беше, че дори да започнеш нова връзка, белезите от предишната не могат да се изтрият.

Знаеш ли какво се случва, когато срещнеш правилния човек? Човекът, с който ще изградиш живота си и който ще се държи с теб по начин, по който не си и мечтала? Това, което ще се случи е, че в крайна сметка няма да знаеш как да се държиш с него.

1. Ще смяташ, че единственият човек, на когото можеш да вярваш... си ти.

Никога няма да му вярваш напълно, независимо че той не ти е дал причина за това и ще започнеш да си търсиш такива, само и само да оправдаеш липсата си на доверие.

2. Ще търсиш недостатъците му.

Абсолютно всякакви недостатъци, които можеш да откриеш и понякога дори ще се хващаш за сламки. Толкова ще си свикнала човекът до теб да има хиляди трески за дялкане, че ще се чувстваш извън зоната си на комфорт, когато той не притежава такива.

3. Ще реагираш изключително остро и на малките неща.

Толкова ще си свикнала скандалите да са извън всякакви граници, че ще реагираш прекалено остро и нападателно при всеки спор.

4. Няма да смееш да показваш емоционална уязвимост.

Ще го правиш от страх да не се разкриеш за пореден път пред грешния човек.

5. Ще натриваш независмостта си в лицето му.

Не ме разбирай погрешно. Чудесно е да си независима, но да се държиш с него все едно „нямаш нужда от него или когото и да било” не е добре.

Определено е напрегнато да имаш здравословна връзка, когато всичко, на което си свикнала, е отворно. Да, изтощително е да се отървеш от всички лоши навици, които си създала, за да оцеляваш, но си струва да го направиш за човека, който ще се погрижи за раните ти и ще те обича въпреки всичко!