Откакто свят светува природата и вселената функционират по определени правила, които поддържат баланса на всичко, което съществува. Любовта е част от живота и човешкият опит е доказал, че тя също се подчинява на някои закономерности. Ето десет, заради които понякога на човек му иде да зареже всичко и да попадне в междугалактически портал, от който няма връщане назад:

1. Колкото повече демонстрираш любовта си, толкова повече те приемат за даденост

Моментът, в който си на седмото небе от любов е доста деликатен, защото ти иде да повтаряш „Обичам те!“ през една минута, да преплуваш десет морета в името на това да сте заедно, да си винаги насреща, защото така ти харесва, да даваш, да радваш, да се раздаваш докрай... Колко хубаво! Докато един ден не решиш да отидеш на море с приятелки , защото той не може да си вземе отпуск. Тогава вече си „пълен егоист“ и нищо друго няма значение.

2. Започват да се съобразяват се с теб, когато вече е късно

От една година насам усещаш, че нещата не вървят. Искаш да говорите, но той все отбягва подходящата ситуация за целта. Идва моментът, в който вече в прав текст многократно си му заявила: „Ако продължаваш да се държиш така с мен, ще те зарежа и ще си намеря друг“. Промяна никаква. Преминаваш отвъд ръба на всякакво отчаяние, докато накрая ти писва и се случва точно това – тръгваш си. Без намерение да се връщаш. И изведнъж той става невероятно мил и заинтересован...

3. Колкото по-малко го търсиш, толкова повече той те търси и обратното

Всяка обедна почивка му пращаш по един sms с нещо мило като пожелание за деня, звъниш му, за да му разкажеш забавна история или просто му пращаш снимки на обяда си във фейсбук. Малки неща, които, без дори да целиш, показват, че мислиш за него. Той рядко отговаря, но знаеш, че е зает. Един ден отиваш на тиймбилдинг и батерията на телефона ти пада още сутринта, не успяваш да я заредиш, защото сте в гората цял ден и играете някакви игри. Когато се добираш до зарядното в края на деня, вече имаш три пропуснати повиквания и множество съобщения с разнообразно съдържание. Както никога.

4. Накрая на спора, преминал в скандал, се извинява винаги правият

Особено качество на хората е да се сърдят, когато грешат. Би трябвало играта „Не се сърди, човече“ да е възпитала у нас някаква дипломация в ситуации на провал, но уви... Много по-лесно е да махнеш с ръка снизходително, когато знаеш, че си прав, отколкото да си преглътнеш егото, когато разбираш, че не си. Ето защо, не стига, че нямате консенсус по даден въпрос, но и накрая трябва да се извиняваш, че си наранил чувствата на човек, който не е свикнал да бърка. Ех, любов...

5. Ако някой е хубав, умен, забавен и добър, то той е женен, гей, умиращ или бивш

Страховита закономерност. С годините се затвърждава все повече и повече. Ако на 20 все още имаш шанса или заблудата да срещнеш „перфектния“, то след 25 възможностите рязко намаляват. Всички, които си падат по жени, са вече заети. Особено болезнено е, когато срещнеш онзи смотаняк, с когото излиза два месеца през лятото на 2011-та и осъзнаеш, че явно е изживял катарзис и се е превърнал от грозното пате в лебед, но вече ви делят светове. Нищо. Важното е да сме живи и здрави...

6. Ако ти си необвързана, всички около теб са обвързани

Онзи момент, в който в продължение на три години ти звънят по телефона всяка петък вечер за купон, но ти си на кино с любимия, след което внезапно късате и вече всички се оказват в сериозни връзки. А половината са родили, не е ясно кога... Не след дълго идва и безкрайният низ от ситуации, в които си единственият необвързан човек на парти с 40 човека, което приключва в 10 вечерта, без да си проронила и дума с някого от мъжки пол.

7. Ако и двамата желаете да водите сериозен разговор в един и същи момент, то единият цели раздяла, а другият – брак

Да на караш един мъж да говорите сериозно по даден въпрос е истинско житейско предизвикателство. Е, да, напоследък са се навъдили и доста бъбриви и словоохотливи екземпляри, но все пак... Класиката си е класика. Изразът „Трябва да поговорим!“ обикновено идва твърде късно и е резултат от дълго мълчание и целенасочено избягване на определени теми, което може да доведе до тотални недоразумения и да се окаже, че двамата всъщност живеете в абсолютно различни реалности.

8. Най-много комплименти една жена получава от мъже, различни от нейния собствен

Всяка връзка започва с ухажване, мили думи, внимание и специално отношение. Тенденция, която прогресивно намалява с времето в общуването между двама души. Това, разбира се, не значи, че една жена спира да чува колко е красива. Социалните мрежи често дават някои подсказки на мъжете, че нежната им половинка е обект на чуждо вълнение, независимо дали те самите се сещат да й говорят красоти на дневна база, или не. При всички положения по-добре да го правят, защото е тънка границата, отвъд която и най-преданата жена подава блажено ухо встрани, за да се увери, че не е спряла да бъде принцеса.

9. Ако много харесваш родителите му, вероятно ги харесваш повече, отколкото него

Онова специфично положение в живота, когато осъзнаваш, че никога не си се разбирала с нечии родители по-добре. Навярно дори със собствените си. Майка му и баща му са толкова интелигентни, свестни и приятни хора, че понякога се чудиш дали те не са една от основните причини да вярваш, че връзката ви има добро бъдеще. Това е така, докато не прецениш, че в крайна сметка човек не се омъжва за свекървата си... Въпреки че навярно историята помни и други мнения по въпроса.

10. Както го свикнеш в началото, така ще е

Жени, които имат опит с отглеждането на кучета, вероятно по-рядко се сблъскват с въпроса „Откъде ми дойде това на главата?“, тъй като осъзнават, че при хората, както и при животните, всичко е въпрос на изградени навици. Няма как да му приготвяш обяд за работа и да го посрещаш с вечеря всеки ден в продължение на година, а после да се чудиш защо не ти поднася кафе в леглото. Повечето влюбени хора обаче често се намират в умопомрачение точно в периода, подходящ за изграждане на някакви полезни за връзката си навици. След което вече е твърде късно, но... Любов да има!