Защо филмовите звезди винаги изглеждат страхотно на снимки? Отговорът е съвсем прост – те знаят различни трикове, които им помагат да акцентират върху привлекателните си черти и да прикрият недостатъците, които не искат да видим.

Днес ще ти разкрием някои от тези трикове. Благодарение на тях, ти и твоят любим ще заприличате на бляскави холивудски звезди. Запомни често допусканите грешки и как да ги избегнеш и следващите ви снимки ще бъдат невероятни.

1. Класика в жанра: Прегръдката

Опитайте се да не се обгръщате с ръце и да не се прегръщате наистина силно, защото това акцентира твърде много на ръцете, а не върху самите вас. За тази поза трябва леко да извърнете телата си към камерата, да стоите изправени и да не навеждате главите си прекалено. Ръцете трябва да са нежно сложени върху другия, без натиск.

2. Полуобърнати един към друг

Ако вдигнеш ръката си, за да я поставиш на рамото му или гърдите, твоята ръка и рамо ще изглеждат по-големи, отколкото са. Тази поза може да създаде оптическата илюзия, че си много по-едра. Вместо това постави ръката си ниско и леко я присвий. Така позата ще изглежда по-елегантна, а фигурата ти ще изглежда по-стройна.

3. Хванати под ръка

Ако просто застанете един до друг и го хванеш под ръка, ще изглежда така, сякаш падаш. Освен това при тази поза изглеждате твърде отпуснати и кадърът не се получава. Ако единият от двамата застане малко зад другия, снимката се получава много по-успешна. 

4. С глава на рамото му

Тази романтична поза крие доста подводни камъни. Най-добре е да не поставяш главата си на рамото му. Особено при разлика в ръста, тази поза изглежда просто нелепо. Запомни, че трябва да наблюдаваш стойката си – стой изправена и не притискай лицето си в рамото му. Съветваме те да застанеш зад него и нежно да поставиш брадичката си върху рамото му, но без да я отпускаш наистина. Така снимката ще се получи много по-добре.

5. Странична прегръдка

Както вече казахме, избягвайте да обгръщате партньора си с ръце. Една силна прегръдка ще изглежда така, сякаш се борите един с друг. За тази поза е най-добре да застанете един зад друг, да се обърнете леко към камерата, раменете да са изпънати естествено назад и прегръдката трябва да е нежна.

6. Когато сте седнали

Когато прегръщаш партньора си, трябва да внимаваш да не изглежда така, сякаш още малко и ще паднеш върху него. Освен това отново внимавай с ръцете. Не обвивай врата му с целите си ръце. Вместо това застани зад него, наведи се леко напред към него и постави ръцете си нежно около раменете му, без да ги хващаш една за друга. 

7. Прегръдка с нежна целувка

Трябва да се избягва мъжът да целува жената по челото, защото обикновено това означава, че лицето на партньорката му ще е забито в ризата му. Много по-добре е целувката да е отстрани на темето.

8. Полупрегръдка към камерата

Опитайте се да не поставяте главите си твърде близо една до друга, сякаш сте залепени. Раменете ви трябва да са изпънати назад.

9. Целувката

Идеалният кадър е онзи, който улавя мига преди целувката. Много често самата целувка не изглежда добре на снимка, ако вие и фотографът не сте достатъчно опитни, ще изглежда така, сякаш ще се изядете един друг. Освен това главите ви трябва да са леко наклонени, ако се опитате да целунете партньора си, без да наклоните глава, носовете ви ще се сблъскат, а това не е целта.

10. Още прегръдки

Не се престаравайте в прегръдката, дори по принцип да се прегръщате така – на снимка не стои добре. Най-успешният вариант е мъжът да придърпа жената към себе си и да я целуне нежно по бузата. И отново – не забравяйте да стоите изправени.