Има връзки, които са достатъчно силни, за да понесат ударите на времето и обстоятелствата, а не да разчитат на шанса или късмета. Те са резултат от усилия и стъпки, които са предприети и двете страни. Има обаче няколко определени качества, които стоят в основата на стабилната връзка. Изчезнат ли те, е въпрос на време нещата да започнат да се разпадат. Ето кои са 10-те неща, които всяка стабилна връзка крие:

1. Приятелство

Истинското приятелство предполага дълбока и лична връзка. С най-близките си винаги споделяме съкровени тайни, които в друга ситуация бихме запазили за себе си. Ако съумеете да бъдете и приятели, това ще се отрази и в други аспекти на взаимоотношенията ви.

2. Доверие

Доверието е всичко! Ако с партньора ви имате всички девет точки в отношенията си, но не си вярвате, връзката ви се обезсмисля... Не е ли именно то онсовата на едно истинско приятелство и любов?

3. Уважение

Уважението е частта от една връзка, която няма нужда да бъде коментирана или изричана на глас. То е нещо, което може да бъде демонстрирано. И не става дума само за респект към човека, с когото сме, а към цялата съвкупност от нуждите и вярванията му.

4. Привързаност

Знаем, че тръпката от медения месец или от перфектната почивка ще отмине. Колкото и да искаме, за съжаление, не можем да задържим това пристрастяващо чувство. Но това не означава да спирате да се държите за ръка, да си казвате „Обичам те“ – напротив! Хората имат нужда да го чуват... Всеки ден!

5. Работа в екип

Една от основните грешки, които повечето двойки допускат, е да забравят, че са от един отбор. Избрал си партньора си за цял живот – това означава, че взаимната подкрепа е най-лесния и приятен път, който можете да извървите заедно.

6. Честност

Не крийте нищо един от друг. Започнете ли да го правите, рискувате връзката ви да се срине много бързо. Трябва да можете да споделите всичко с половинката си, а в замяна да получавате любов и подкрепа. Тайните могат да нанесат сериозни вреди между вас. Освен това подобен акт би породил едно постоянно чувство на вина, което ще ви тормози излишно.

7. Интимност

…и не говорим само за секс. Разбира се, той е изключително важен за една връзка. Но грижата един за друг, се оказва по-важната проява на интимност. Тя идва с времето и носи след себе си дълбоко разбиране и сближаване.

8. Лекота

Не искате връзката ви да се превърне в бреме, нали? Няма значение колко е натоварена работата ви или колко са палави децата ви – не приемайте нещата твърде дълбоко и запазете чувството си за хумор. Шеги, на които сте се смели преди, не трябва да се превръщат в раздразнение.

9. Подкрепа

Трябва да сте сигурни, че можете да разчитате един на друг. Разберете какво искате от живота и се уверете, че ще си бъдете онова рамо, на което винаги може да се облегнете, независимо от крайния резултат. Празнувайте дори най-малката победа – така няма да забравяте за какво наистина да сте благодарни.

10. Безусловна любов

Истинската любов не носи със себе си правила и закони, затова не поставяйте такива. В края на всеки ден обичайте партньора си с отдаденост. Не само като родител, приятел или любовник. Обичайте го на всички нива. Тогава връзката ви ще бъде смислена и пълна с изобилие!