1. Признавайте грешките си

Да признаеш грешките си показва много. Показва, че си готов да превъзмогнеш егото си и да поискаш прошка. Показва, че осъзнаваш как с действията и/или думите си можеш да нараниш другия. Показва, че искаш и можеш да се промениш, за да станеш по-добър, по-осъзнат, по-истински.

2. Спазвайте обещанията си.

И няма значение дали става дума за нещо голямо, или нещо, което на пръв поглед изглежда незначително. Важно е да спазвате обещанията си, защото това показва на другия, че може да ви вярва - за малките и за големите неща. Показва му, че има във ваше лице партньор, на когото може да разчита, на когото може да се довери.

3. Показвайте си, че си вярвате

Не се съмнявайте един в друг. Не преекспонирайте. Не ревнувайте. Ако един човек иска да е верен и да гради стабилна връзка, ще го направи. Ако не иска, никакви сцени на ревност, никакво притискане, никакво поставяне на условия и заплашване няма да е в състояние да го накара. Така че, не се тормозете, а усмирете ума си и чуйте гласа на сърцето си - то ще ви каже дали човекът до вас заслужава доверието и любовта ви. 

4. Бъдете съпричастни с проблемите на другия

Не е важно колко големи ви се струват те. Бъдете съпричастни към всичко, което тормози другия. Оказвайте си взаимна подкрепа, изслушвайте се и най-вече: чувайте се. И не забравяйте, че понякога човек няма нужда от съвет, а просто от рамо, на което да се облегне, гърди, на които да си почине, ръка, която да хване...

5. Общувайте открито за всичко

Не говорете с недомлъвки, забравете за намеците, не се цупете. За да съществува доверие между двама души, тези двама души трябва да са откровени един с друг, да споделят всичко един с друг, да не крият емоциите си един от друг. Затова, говорете. Говорете за секса, говорете за личното време, което всеки от вас иска за себе си, говорете за разпределянето на ангажиментите... Говорете за всичко, което ви тежи... за да не се натрупва излишна тежест във връзката ви.

6. Не играйте игрички

Забравете всичко, което сте прилагали във "връзките" си с предишните си партньори. Сега не е време за игрички. Сега е време да сте искрени помежду си. Свалете маските, загърбете несигурността и желанието да се презастраховате, бъдете себе си. В истинската връзка няма победители и победени. В истинската връзка никой не губи. Само егото. 

7. Когато възникне конфликт, не го задълбочавайте

Не съществуват връзки, в които партньорите да не се карат. В които да нямат разногласия и да не спорят. Но когато настъпи такъв момент, не "задълбавайте". Говорете само за настоящата ситуация. Не намесвайте миналото, не намесвайте други хора. Говорете за това, което се случва. Защото в спора се ражда истината. Но в конструктивния, в градивния спор. В другия спор, в който си вадите "мръсните ризи" и викате на помощ стари спомени, нищо не се гради. Само се разрушава. Разрушава се доверието. Разрушава се връзката. Разрушава се любовта...