Добър външен вид, материално благосъстояние, интелигентност – всяка от тези „дадености” може да разтопи женското сърце. Но това, което прави една жена истински щастлива, всъщност е чувството му за хумор!

Докато за една част от представителките на нежния пол, размерът на портфейла (и на някои определени части на мъжкото тяло) и общественото положение на мъжа са от решаващо значение при избора им на партньор, то за друга, доста голяма маса от жени, приоритетно и по-ценно е техният избраник да бъде забавен (това от своя страна не изключва автоматично портмонето и репутация му).

В действителност учени от Университета Станфорд са открили, че женският мозък копнее за партньор, притежаващ чувство за хумор. Защото един весел и забавен човек предоставя добър генетичен материал – което го превръща в перфектния мъж и баща за цял живот.

А за тези от вас, които се съмняват в това проучване, предлагаме 11 правдоподобни причини защо мъжкото чувство за хумор и добро настроение наистина ни правят щастливи.

1) Той е нашият спасител в морето

Да, морето от ежедневни проблеми, трудности и притеснения. Всички ние сме имали ужасни дни – било то на работа или просто дни, в които всичко върви с „краката нагоре”. Мъжът с чувство за хумор обаче, знае най-добре как да превърне такива дни отново в прекрасни. Верен на мотото "Смехът е най-доброто лекарство!", такъв мъж ще бъде в състояние да ви развесели дори и в най-лошия ден – просто защото знае как да върне усмивката на лицето ви!

2) Осигурява ежедневната ни тренировка

Смехът е великолепен спорт. Който се смее в продължение на 10 до 15 минути изгаря между 10 и 40 калории. Смехът е и здраве, както за психическото, така и за физическото ни благосъстояние. При по-продължително смеене организмът ни отделя хормона на щастието серотонин. В допълнение, смехът помага и набавя на нашите жизнени органи голямо количество кислород. А и едно от най-приятните чувства е да имаме мускулна треска и причината за нея да е болезнено многото смях.

3) Скука? Какво беше това?

Въпреки че една спокойна вечер на дивана, придружена с някой интересен филм, може да бъде (и в повечето случаи е) хубаво преживяване, то никой, в крайна сметка, не иска това да бъде единственото му, постоянно повтарящо се забавление. Или поне не и мъжът с чувство за хумор, който винаги е нащрек за малко забавление и за не толкова еднообразно настроение. Той ще направи всичко по силите си, така че никога да не скучаете и да не се отегчавате в неговата компания!

4) Той прочиства мислите ни

След като е (почти) гарантирано, че трудно може да се отегчите с такъв човек до себе си, той освен това е и достатъчно грижовен – най-малкото, защото ще се опита по всякакъв начин да помогне да се справите с всеки труден момент, когато тъгата надделява във вас. Дори и в такива, които изглеждат наистина непоносими. Дали с някоя забавна история или някой „тъп” виц, веселякът ще внесе нужната лекота и добро настроение, за да се разсеете и поне за малко да забравите проблемите си. Това прави живота много по-лесен и по-хубав!

5) Той ще бъде чудесен баща

Освен гореспоменатия генетичен материал, децата ще харесват баща си (дори малко повече от мама), защото се опитва да ги забавлява и да им доставя истинско удоволствие, като прави всевъзможни глупости и щуротии, които със сигурност се харесват много на малките деца. Така и мама ще започне да го обича може би повече от преди, когато чува искрения смях на децата си.

6) Той ни пази

Един човек с чувство за хумор ще направи всичко възможно, за да бъде сигурен, че се чувстваме добре. Колкото и да обича шегите, той никога не би си позволил да си направи такава на наш гръб и за наша сметка. Точно обратното! Усети ли, че някой иска да ни навреди, незабавно в съзнанието му се задейства защитен инстинкт и той, по един впечатляващ начин, би се „жертвал” за нас, като привлече вниманието и дори подигравките към себе си!

7) Никога няма да ни накара да се чувстваме неудобно

Е, може би на вашите роднини и приятели ще им е нужно известно време, докато свикнат с вашия любим и с неговото чувство за хумор. Но никога не трябва да позволявате да изпадате в моменти, в които да се съмнявате в любовта си към него, заради това, че той е веселяк и може да изглежда по-несериозен и небрежен в очите на останалите. Защото с блестящото си остроумие и чар, той ще успее да впечатли близките ви и да ги омае не само със забавните си шеги, а и с всички свои други качества.

8) Понася лесно критиката

Няма човек, който обича да му се казва, че е сбъркал или е направил нещо нередно. Или поне почти никой, защото човекът с чувство за хумор знае как да използва критиката срещу себе си в своя собствена полза. Той е склонен да каже нещо майтапчийско за себе си, което показва (макар и по шегаджийски начин), че е готов да самоанализира собствените си постъпки и да признае, че е допуснал грешка. Което го прави още по-симпатичен!

9) Той засилва самочувствието ни

Нищо не е толкова сиво и лошо, колкото ни се струва в определени ситуации. Понякога човек просто изпада в толкова мрачно състояние, в което се съмнява не просто в собствените си способностите, а и в целия си живот и ценности. Мъжът с чувство за хумор бързо разбира това. Той връща светлината и цветовете в неуредения ни живот и ни помага да открием или просто да се върнем към правилния път. В крайна сметка, единственото, което може да направим след като преоткрием оптимизма, е да се посмеем хубаво на собствените си песимистични мисли и настроения.

10) Той открива радостта и в най-малките неща от живота

Той не се нуждае от непрестанни купони и не е нужно да си набавя ежедневни адреналинови дози, за да намери и да си достави нужното удоволствие в/от живота. Напротив, той е доволен и от малките неща, които са достатъчна причина за усмивката на лицето му. И това е най-хубавото нещо, на което такъв мъж ще научи и жената до себе си – да вижда красивото на най-неочакваните места.

11) С такъв мъж ще удължите живота си

Дали продължителността или качеството му – несъмнено е, че с такъв мъж до себе си, ще увеличите жизнените си стандарти и ще прекарате голяма част от живота в усмивки и веселби.

Както вече споменахме – смехът е най-доброто лекарство: то намалява стреса, стимулира усвояването на кислород и оказва благоприятно влияние на органи като сърцето и белите дробове.

Следователно: Мъжът с чувство за хумор е най-силното и приятно лекарство, което се препоръчва на всяка една жена и за всички ситуации!