Да бъдеш щастлив е въпрос на личен избор. А най-важното правило, за да го постигнете, е да следвате няколко прости правила.

1. Общувайте

Многобройните контакти са в основата на успеха. Някой ще ви помогне в търсенето на по-добра работа, друг ще ви запознае с интересен човек, а трети ще ви даде ценен съвет. Разбира се, не трябва да контактувате с хора, с които ви е неприятно, но винаги трябва да се стремите към нови контакти.

2. Не бъдете прекалено скромни

Може никой никога да не разбере за вашите постижения, ако не поемата инициативата. Сами трябва да изтъквате качествата и постиженията си пред другите, но без да прекалявате. В този случай важи правилото за „златната среда“.

3. Правете това, което ви прави щастливи

Успехът няма да закъснее, ако се опитвате да угодите на собствените си потребности. Не е необходимо винаги да правите това, което другите или обществото очакват от вас. Забравете за социалните стереотипи и се вслушайте във вътрешния си глас.

4. Обградете се с щастливи хора

Около вас трябва да има оптимистично настроени хора, които няма да ви натоварват с непрестанно оплакване и черногледство. Хората, които са доволни и щастливи, ще предадат тези чувстват и на вас.

5. Отнасяйте се към живота като към игра, която понякога печелиш, а понякога не

Както казва барон Мюнхаузен „Господа, прекалено сте сериозни!“. Отнасяйте се по-ведро към живота и не приемайте несполуките прекалено тежко. Гледайте на тях като важни уроци, които ще ви помогнат да постигнете успехи.

6. Мислете позитивно

Ако мислите ви са постоянно мрачни, такива ще бъдете и самите вие. Стремете се да мислите позитивно, за да бъде и такава настройката ви към всяко едно ново начинание.

7. Усмихвайте се

Доказан факт е, че когато вие се усмихвате на хората, те ще ви отвърнат със същото. И все пак държим да напомним, че усмивката трябва да бъде искрена.

8. Отдайте си заслуженото

Радвайте се на малките си победи и си направете комплимент. Не подценявайте труда си и ценете сами себе си.

9. Хранете се правилно

Не разчитайте на строги диети, които са вредни не само за организма, но и за настроението ви. Правилният хранителен режим ще ви помогне да се чувствате добре в кожата си и това ще си личи.

10. Отдайте се на творчество

Независимо дали можете да рисувате, пеете, или танцувате, важно е да правите нещо различно от ежедневните задължения. Изберете хоби, което ви кара да се забавлявате.

11. Пробвайте нещо ново при всяка възможност

Рутината и сивото ежедневие могат да станат причина за лошото ви настроение. Стремете се да опитвате нещо ново поне всяка седмица. Разнообразието ще повдигне духа ви и ще ви разсее от рутината.

12. Освободете се от всичко излишно

Без значение дали става дума за хора или предмети. Обградете се с хора, които ви правят щастливи, а не такива, които излишно ви натоварват.