Китайските жени са добре познати със своята непреходна красота. Те сякаш са намерили извора на младостта и на Изток е почти невъзможно да отгатнете възрастта на една дама, защото всички те изглеждат като тийнейджърки или на не повече от 20 години.

Но не си мислете, че тази красота се дължи само на добри гени, китайките полагат огромни усилия, за да я поддържат. Какви са навиците, които им помагат, за да го постигнат? Разберете сега:

Китайките харчат баснословни суми за козметични продукти – до 300 долара на месец. Интересното е, че предпочитат корейски или японски марки, някои от скъпите европейски брандове също са на почит.

На Изток е много по-важно една жена да е красива, отколкото секси. А красотата зависи от структурата на лицето, разбира се, но и от бялата кожа. Китайките биха направили всичко, за да имат по-бяла кожа – от всекидневно използване на слънцезащитен крем или предпазване от слънцето с чадър до маски за лице за избелване на кожата. Те просто не могат да си обяснят как така някой би дал пари за солариуми или изкуствен тен.

Относно физиката и представите за идеалното тяло китайките определено смятат, че трябва да се поддържат слаби. Тъй като цяло жените там са дребнички, всяка жена, която е малко по-едра, се смята за пълничка.

Не е задължително, ако си пълничка или пищна, това да е нещо лошо. Такива жени могат да бъдат възприемани и като сладки, но никога не бива да наричате една жена „силна“, „набита“ и т.н., защото да си пълна и закръглена е нещо женствено, но да бъдеш силен е типично мъжко качество и е обидно за една жена, тъй като китайките много държат на своята женственост.

Момичетата в Китай трябва да са сладки и очарователни – като вечните малки принцеси. Според тях това се постига чрез множество пастелни цветове (особено розово), пайети и очарователни животни, които можете да видите като щампи на дрехите или като аксесоари. И жените носят такива цветове на всяка възраст, независимо дали на 20, или на 50 г.

Стриктният график е задължителен. Китайските жени стават рано, лягат си рано и ако могат – спят след обяд. Всички китайци закусват, обядват и вечерят по едно и също време. Ако си уговарят среща с вас, е много вероятно да не ви кажат точен час, а просто „след обяд“.

Всички китайки знаят кои са храните, полезни за жените. Тези храни ви правят красиви и плодовити – някои от тях са джинджифил, черен сусам, жожоба. Освен това предпочитат черна нерафинирана захар (да, черна, не кафява).

Като цяло те не харесват шоколада и сладкишите и много рядко ядат десерт. Китайките предпочитат солени и пикантни храни, но и ядат големи количества плодове и билки, които също са полезни за фигурата им.

Китайките, също като корейките и японките, обичат да носят къси поли, но не харесват дълбоките деколтета. Те предпочитат дрехи и блузи, които изцяло да покриват горната част на тялото. Китайската традиционна рокля – ципао, е напълно затворена в горната част, но затова пък има дълга цепка от едната страна и е съблазнително прилепнала по тялото.

Един китайски ресторант дори решава да почете късите поли по странен начин... На всяка жена с къса пола те дават 20% отстъпка от сметката, условието е разстоянието между коляното и полата да е поне 8 см. Ако жената е достатъчно смела да носи пола на 30 см над коляното, получава 90% отстъпка. 

Вторият най-голям враг на китайките, след слънцето, е студът. Те пият само топла вода и много от тях избягват сладоледа изобщо. Страхът от студа отива толкова далеч, че през първия месец след раждането жените не взимат душ, а си взимат топли вани, в които водата е примесена с джинджифил. Причината за това е, вярата на китайците, че студените храни забавят метаболизма и всички процеси в тялото като цяло.

След раждането жените остават вкъщи за един месец. Те не излизат никъде, а си почиват, увити в най-топлите дрехи. За бебето в този период се грижат главно останалите – майката на родилката, жена роднина на съпруга ѝ или друга жена, специално наета за случая. Смята се, че по време на раждането жената губи много сила и енергия, затова е важно да си я възвърне чрез едномесечна почивка.

Китайските жени държат много на своята женственост и според тях – тя ги прави привлекателни. Те много често оставят на мъжете да се грижат за тях и рядко вършат тежка работа.