Този текст на Бриана Уейст просто трябва да се прочете от всички! Защото понякога всички позволяваме на отчаянието и разочарованието да ни обземат! Понякога не виждаме това, което сме постигнали, а само това, в което сме се провалили! А провалили ли сме се всъщност...

1. Този месец успя да си платиш сметките...

...и може би дори ти останаха пари настрани, за да си купиш нещо, което всъщност не ти е жизнено необходимо. И няма значение колко големи ти се сториха сметките, когато ги получи – важното е, че се справи с тях! Защото има хора, които няма да успеят да го направят...

2. Задаваш си въпроси...

... за живота си. Това значи, че си отворен да израстваш. Това значи, че се пробуждаш. Щом вечер се прибираш вкъщи и се питаш: „Можех ли да го направя по-добре?”, значи си човек, който се опитва да надскочи себе си. А това е най-сигурният път към успеха.

3. Имаш работа,...

... която ти помага да имаш покрив над главата си, да си купуваш храна, дрехи... Няма значение каква е работата и колко ти плащат. Няма значение, че не е работата, за която мечтаеш. Тази работа е твоето стъпало към следващата, към това, за което мечтаеш. Устоите, без които не можеш да надграждаш.

4. Имаш време да правиш нещо, което обичаш,...

... дори ако това значи просто да седнеш пред телевизора с чаша вино или кутия сладолед и да изгледаш за пореден път любимия си сериал.

5. Не се тревожиш за това кога ще е следващият път, в който ще ядеш...

... защото в хладилника ти има храна и просто можеш да отвориш вратата и да избереш, каквото си поискаш. Има хора, има деца, които не са яли с дни. И няма да ядат с дни.

6. Имаш един или двама истински приятели,...

... на които винаги можеш да разчиташ, с които да се забавляваш, които те разбират и подкрепят. И те обичат такъв, какъвто си. И няма значение колко са на брой. Важното е, че са истински. Защото не количеството е важно, а качеството.

7. Не си същият човек, който беше преди година...

... и това е прекрасно! Може би си малко по-тъжен, но освен това си по-силен и по-мъдър.

8. Можеш да си позволиш неща, които са извън жизнения минимум,...

... като това да отидеш на кино или концерт, да планираш ваканцията си, да си подариш шопинг терапия...

9. Имаш дрехи, от които можеш да избираш,...

... макар често да се оплакваш, че няма какво да облечеш. Не забравяй: за някои хора това важи наистина.

10. Можеш да се обърнеш назад, към своето по-младо Аз, и да му кажеш: „Успяхме. Справихме се. Минахме през тази драма”...

... защото не всеки успява да се справи с изпитанията на живота. Не всеки успява да продължи.

11. Губил си връзки,...

... но по-важното е, че си ги имал. И че ще имаш. Сърцето ти е било наранявано, но по-важното е, че си обичал. И че отново ще обичаш.

12. Имаш цел и се бориш за нея,...

... цел, която, колкото и невъзможна да изглежда, един ден ще бъде постигната. Реализирана. Осъществена. Стига да не се откажеш. Стига да не се предадеш.

13. Не се задоволяваш с всичко,...

... не се примиряваш с по-малко от това, което знаеш, че заслужаваш. Именно затова понякога те обзема недоволство. Именно затова понякога ти се струва, че си се провалил. Не си. Просто ти предстои промяна. И тя ще е за добро.