Няма страна, в която нещо да не е под забрана. Просто някои от тях, според нас, са доста странни и забавни. Хайде по-подробно да разберем в коя държава какво е забранено.
Напомняме, че ако отидете някъде, няма да е излишно да знаете (и спазвате) законите на тази страна, дори ако те ви изглеждат шокиращи.

Австралия

В неделя следобед е забранено да се появявате на обществени места с розови панталони.

Само на квалифицирани електротехници е позволено да сменят крушки. В противен случай - глоба!

Англия

Забранено е да се тупат и почистват килими на улицата. Внимание, за всеки случай: ако решите да правите това в свободното си време, трябва да става само до 8:00 ч. сутринта.

Забранено е да се пасе едър рогат добитък на улицата от 7:00 до 22:00 часа, само с разрешение от полицията.

Не може да се целувате на гарата. Това е обозначено дори със знаци. Властите се страхуват, че поради дългите сбогувания всички перони ще бъдат претоварени.

Италия

От 2008 г. във Венеция не може да храните гълъбите на площад Сан Марко. Това се дължи на факта, че гълъбите загрозяват историческите сгради и паметници. И също така, тези привидно безобидни птици са носители на опасни болести.

В град Ераклеа, недалеч от Венеция, е забранено да се строят пясъчни замъци на плажа, защото могат да "блокират преминаването" на хората, които се разхождат по брега.

В Еболи влюбените двойки не може да се целуват в автомобилите.

На италианския остров Капри има забрана за носене на обувки с дървена подметка, както и всякакви обувки, които предизвикват шум.

Сингапур

Този, който дъвче дъвка без захар, ще бъде наказан. В края на краищата е забранено да се използват дъвки. Това правило е в сила от 1992 година насам. В тази страна се смята, че дъвката може да увреди здравето ви и да замърси околната среда.

Канада

В Канада, по закон, от 6:00 до 18:00 часа, от понеделник до петък, 35% от времето за радиоефир трябва да бъде заето само с национално съдържание.

Япония

През 2008 година страната реши да въведе годишен контрол върху размера на талията на своите граждани на възраст 40-74 години (не повече от 86 см за мъжете и 90 см за жените). Така Япония се бори срещу затлъстяването и съпътстващите заболявания. През 2015 година компаниите, които "не са изпълнили тези показатели", са глобени.

Индия

Продължавайки темата за борбата с излишните килограми, през 2016 година в индийския щат Керала е въведен "данък върху мазнините" - 14,5% за хамбургери, пици, понички и други мазни храни, които се сервират в ресторантите.

И макар правилата в тези държави да са доста строги и странни, можете да откриете изгодни оферти, за да се запознаете с културата им отблизо.