Ходенето на кино с децата си е задължителна лятна традиция! За щастие, това лято ни предоставя много интересни варианти, които ще се харесат и на възрастните.

Вижте кои са най-очакваните летни филми, подходящи за деца и тийнейджъри: 

Pokemon: Детектив Пикачу (10 май)

Филмът е създаден по японския медиен франчайз „Покемон“. Действието се развива в свят, в който хората събират чудовища с джобни размери (покемони), за да организират битки за развлечение. Едно момче попада на интелигентен покемон – Пикачу (озвучен в оригинал от Райън Рейнолдс), който иска да стане детектив... 22-годишният Тим ще потърси помощта на Пикачу и неговия светкавичен ум в издирването на баща си.

Филмът е подходящ за малко по-големи деца, иначе сме сигурни, че ще се хареса и на всички възрастни, които са гледали „Покемон“ като малки.

Сладките грозничета (17 май)

Приключенията на свободомислещи кукли, които искат да бъдат обичани, независимо че не са особено привлекателни. Накрая те откриват, че най-важното е да знаят кои са. Цялата тази история е подправена с много песни и хумор.

Аладин (24 май)

Един от най-очакваните римейкове на класика на „Дисни“. С него можете да преживеете отново всички популярни песни и герои от собственото ви детство или юношество. Режисьор е Гай Ричи, а в ролята на вълшебния дух е Уил Смит.

Кучешки живот 2 (7 юни)

Продължение на филма от 2017 г. И в тази част ще проследите историята на кучето Бейли, което преминало през няколко прераждания и е променило живота на много хора.

Сами вкъщи 2 (14 юни)

Сами вкъщи 2 е продължение на летния блокбастър от 2016 г., разказващ за живота, който водят нашите домашни любимци всеки ден, след като излезем от домовете си, за да отидем на работа или училище.

Толкин (21 юни)

„Толкин” изследва ранните години от живота на осиротелия Дж. Р. Р. Толкин, който намира приятелство, любов и вдъхновение сред група подобни нему аутсайдери в училище. Избухването на Първата световна война обаче заплашва да разбие тяхната „задруга“. Всички тези преживявания ще вдъхновят Толкин да напише своите известни книги за Средната земя.

Филмът е подходящ за тийнейджъри, особено онези, които обичат историите за Средната земя.

Мъже в черно: Международна заплаха (21 юни)

Поредният комедиен филм за свръхсекретната организация, която пази Земята от извънземните пришълци. Към франчайза този път се присъединяват Теса Томпсън и Крис Хемсуърт.

Филмът ще е много подходящ за тийнейджърите.

Играта на играчките: Пътешествието (28 юни)

Почти десетилетие след последния филм „Пиксар“ възраждат една от любимите ни анимации. Сигурни сме, че и децата, и възрастните ще се забавляват с поредното приключение на Уди и Бъз, към които се присъединяват няколко нови играчки.

Спайдърмен: Далече от дома (5 юли)

Питър Паркър и неговите съученици заминават на ваканция в Европа. Въпреки това, планът на Питър да остави зад гърба си костюма поне за няколко седмици бързо се разваля, когато се съгласява да помогне на Ник Фюри да разкрие мистерията зад няколко атаки, създали хаос в цяла Европа.

Цар лъв (19 юли)

Още един много чакан римейк, в който отново ще видим приключението на Симба, но подплатени с малко повече реализъм. Въпреки това песните от оригинала са почти напълно запазени, така че очакваме и много епични и пищни сцени.

Със или без деца – ще ходим да го гледаме!

Тайната на Артемис Фоул (9 август)

Филмът е базиран на книгите за Артемис Фоул – 12-годишен престъпен гений. Режисьор е Кенет Брана, а лентата обещава много екшън.

Дора и градът на златото (23 август)

Въпреки че филмът е базиран на образователен сериал за най-малките деца, този филм повече прилича на „Индиана Джоунс“. Отново е много подходящ за тийнейджъри.

Angry Birds 2 (6 септември)

Филмът е базиран на едноименната мобилна игра и в него отново ще видим войната между прасета и пилета.