Всеки знак на зодиака е свързан с един от четирите елемента - въздух, земя, огън или вода, които разкриват специфични черти и качества. Днес ще разберем какво прави огнените знаци толкова уникални и страхотни партньори в живота:

Овенът, Лъвът и Стрелецът са такива знаци. Точно както се образува огънят, те са изпълнени със сила, енергия и сияние. Силни във всички области на живота си, е напълно нормално непознатите да са привлечени от техния чар и любовта им към забавленията.

Огнените знаци са най-съвместими със собствената си зодия, както и с въздушните знаци (Близнаци, Везни и Водолей). Но с откритост и подходяща нагласа, всеки може да се наслади на един вълнуващ и приятен живот с тези мъже. Ето и 15 причини, поради които трябва да дадеш шанс на момче с „огнена“ зодия.

1. Всяка среща е забавна

Всеки от огнените знаци обича да излиза и си пада по всичко, което звучи вълнуващо. Подари на своя Овен забавна вечер в клуба. А ако след това има афтър парти, не би отказал да го посети, както и закуска в 5 часа сутринта, за да може нощта да завърши подобаващо. Има ли фестивал за стрийт фуд в града ти? Или местен триатлон? Стрелецът ще се зарадва на всяка среща, която включва упражнения или добра храна. Той обича дейности, които включват атлетичните му умения или такива, на които може да „изпита“ вкусовите си рецептори. Лъвът, вероятно най-романтичният от огнените знаци, би се насладил на вечеря на свещи или ВИП достъп до разпродаден концерт. Именно там би се отпуснал и се забавлявал истински!

2. Обичат да пътуват

Като изследователите на зодиака, огнените знаци превръщат пътуването по света в житейска цел. Лъвът иска да отиде на романтично място. Затова най-населеният регион в Гърция с красив изглед към океана или круиз на Бахамските острови са идеалните дестинации за него. Овенът не обича да седи край басейна, а предпочита да е на път. Пирамидите в Гиза в Египет или най-голямата пешеходна пътека в Швейцария биха задоволили нуждата му за пътешествия. Стрелецът, най-големият пътешественик сред огнените зодии, вероятно е виждал всички острови на Хавай или най-малкото е планирал една пътуване в Европа. Ако вече го е направил, ще замисли екскурзия за един месец. Гарантирано ще се насладиш на пътуването с един от тези мъже.

3. Правят подаръци без повод

Огнените знаци са изключително щедри за своите партньори и не се нуждаят от определена причина да ти купят подаръци. Овенът може да се влюби бързо и да ти подари мечнаната чанта Шанел, която видя на витрината на втората ви среща. Любимият ти миксер се е счупил? Стрелецът не само ще ти купи нов, но ще те изненада с наистина добър. Какво ще кажеш да се чувстваш влюбена и развълнувана постоянно? Лъвът би дошъл дойде рано на работното ти място и би разпръснал рози и оставил красива чиния с палачинки на бюрото ти преди да пристигнеш. Какво повече може да иска едно момиче?

4. Спонтанна идея? Защо не!

Докато някои от земните и водните зодии искат да планират нещата по-рано, огнените са готови и желаят да предприемат нещо в последната минута. Внезапно си огладняла в 2 часа сутринта? Стрелецът ще те изведе от излезе от леглото ти и ще предложи късна вечеря навън. А какво да кажеш за пътуване в страната в понеделник, макар че е неделя вечер? Овенът ще започне да опакова багажа си по-бързо, отколкото джипиесът дава указания. И няма нужда от маршрут за пътуването, просто ще се остави на течението. Кое момиче не би искало да живее в лукс? Лъвът ще те вземе след работа и ще ти предложи да резервирате луксозен хотел на невероятно място за едно импровизирано бягство. Така е, момиче, никога няма да ти е скучно с огнена зодия!

5. Хуморът им е заразен

Освен социалните си качества, всяка от огнените зодии има голямо чувство за хумор, което ще те зарази с приятно настроение. Ентусиазмът на един Овен е несравним и същото важи и за шегите му. Помисли за Джеймс Франко! Неговият комедиен стил може да се смени много бързо. Лъвът може да се справи чудесно и с лекота с неловко положение. Той може да разкаже една история безгрижно и да използва острия си език, за да се забавлява дори със себе си. Стелецът обича да се забавлява през цялото време. Шегите му могат да бъдат неочаквани и не можеш да разбереш дали са смешни или искрени думи... или дори и двете. Представи си, че имаш своя собствен Брад Пит... Горещ и остроумен. Да, моля!

6. Винаги биха помогнали

Огнените знаци обичат да дават. Лъвовете защитават най-близките си хора и дори могат да боготворят партньора си, щом разберат, че са го намерили. Ако не можеш да вземеш баба си в последния момент, Лъвът ще отмени плановете си и ще се увери, че тя се прибира в безопасност. Или ако забравиш обяда си у дома, той ще донесе най-добрата паста в града на работното ти място. Овенът може да бъде доста горд, но няма да мисли два пъти, за да помогне на хората, които обича. Ако имаш финансови проблем, ще ти предложи пари назаем, така че да не закъсняваш със сметките за тока. Стрелецът не само е до партньора си, но ще помогне и на членовете на семейството ти. Така че чичо ти със сигурност може да разчита на него, за да завърши ремонтните си проекти.

7. Големи оптимисти са

Овенът отива навсякъде усмихнат. Дори ако има финансови проблеми, винаги гледа положителното. Ако изведнъж бъде уволнен, ще бъде тъжна изненада, но бързо ще преодолее чувството, знаейки, че го очаква нова възможност. Стрелецът би отишъл някъде с майка си, защото знае, че е по-добре да няма напрежение в отношенията. Има причина, поради която символът на зодията му е именно стрелка, насочена нагоре. Той винаги гледа напред и знае, че нещата ще се наредят. Лъвът може да се зарадва на всяко преживяване, независимо дали става въпрос за работата му, спорт, или просто ходене до магазина. Така че може да разчиташ на него да направи нещо положително. Той е вечен оптимист и може да води борби с достойнство и увереност.

8. Дават ти лично пространство

Огнените знаци са независими. Лъвът иска да предостави на партньора си цялата любов в света, но ще ти позволи да изследваш индивидуалността си. Поставя акцент върху уникалността, тъй като иска партньор, който е също толкова страхотен, колкото е и той, така че двамата да могат да блестят като двойка. Стрелецът няма да се залепи за теб и иска партньор, който разбира нуждата му от свобода. Така че, ако си доста заета с много работни и странични проекти, той определено няма да се намеси. Овенът е много близък до Стрелеца и обича да преследва личните си начинания и ще позволи на партньора си време за себе си. Би оценил някой, който не би го карал да се чувства като животно в клетка.

9. Имат много интереси

Тъй като огнените зодии са неспокойни, могат да проявят интерес към много различни неща. Стрелците обичат да разказват на други хора различни неща от музика до герои от „X-Men“. Могат да бъдат най-невероятните певци, които някога си срещала, както и най-запалените читатели на комикси. Овенът може да покаже спонтанност и нетърпение във всичко, което преследва, затова е нормално да откриеш любовна снимка в профила му тази седмица, а на следващата внезапно да се запише в юридически факултет. Лъвът има много таланти и много мнения по бизнес въпроси. Ето защо Бен Афлек е известен актьор, сценарист и режисьор, но също така говори страстно за политиката и "Ред Сокс". С отворен ум със сигурност може да научиш много от тези мъже.

10. Добри са в спорта

Физическите дейности са важни за огнените знаци, тъй като обичат да бъдат активни и да имат здраво изглеждащо тяло. Това се свързва с един от многото им интереси. Стрелецът обикновено има приятна физика и е отворен за участие в популярен спорт или стрелба с лък. Не е необичайно да се прибере  от футбол, покрит целия с кал. Овните са известни като естествени спортисти и в независимата им природа има импулс за успех. Лъвовете искат да бъдат най-добрите в това, което правят и ще работят усилено, за да достигнат най-високото стъпало. Как иначе мислиш, че Алекс Родригез се превърна в един от най-добрите бейзболни играчи на всички времена?

11. Защитават силно близките си хора

Мотото на Овена е: "Забъркваш се с приятелите ми, забъркваш се с мен". Дори този знак да е сам понякога, това не означава, че няма да пази гърба ти. Той е много лоялен към онези, които обича и дори ще мрази враговете, които те мразят. Лъвът със своето щедро сърце ще застане зад партньора си, както царят защитава своята кралица. За каквото и да се тревожиш, той също ще се разтревожи и ще положи всички усилия да те спаси от проблемите. Въпреки че може да отнеме време, за да обвърже, веднъж щом е намерил любовта, връзката на Стрелеца ще бъде дългосрочна. Той много ще обича децата и съпругата си, въпреки че е един от по-малко съпричастни знаци в зодиака. Активен е на семейни събирания и няма нищо против да бъде бодигард на къщата.

12. Адаптират се лесно към промяната

Стрелецът може да бъде непостоянен, което означава, че може да се адаптира към всичко или навсякъде, където отива. Приветства новите преживявания, тъй като предпочита да се научи практически. Ето защо Стрелците са признати за най-големите туристи, които проучват какво предлага всяка страна. Овенът със своята импулсивна природа може да има различна работа на всеки две години. Не е необичайно за него да работи в различни отрасли, тъй като му харесват предизвикателствата в бърза среда. Приспособяването към изцяло нови бизнес култури не е проблем, независимо дали става дума за биотехнологична компания в Сан Франциско, или за нестопанска организация в Китай. Той бързо се сприятелява и оставя очарователно първо впечатление на непознатите. Лъвът е по-малко приспособим, тъй като всъщност е фиксиран знак. Той не променя често вижданията си, а само за любовта към живота си и е готов да измине земното кълбо, за да направи партньора си щастлив.

13. Казват нещата такива каквито са

Огнените знаци ценят честността. Тъй като те са открити, изглеждат със студено сърце, но не такова е тяхното намерение. Лъвът е смел в изразяването на мнението си и обича нещата да стават по неговия начин. Иска половинката му да постигне целите си, ще „зададе“ пътя, така че и двамата да сте успешни. В очите му блестите като Джей Зи и Бионсе. Прямите Овен и Стрелец си приличат и не вярват в захаросани приказки. Казват това, което мислят и не лъжат. Просто не губят времето си с фалшиви взаимоотношения. Бъди сигурна, че ако казват, че искат да бъдат с теб, това е истината. Забелязват и хората, които лъжат.

14. Те са родени лидери

Тъй като Лъвът има много таланти, е страхотен мениджър в почти всяка индустрия. Ако нещо му попречи, той го побеждава като лъв в джунглата. Стрелецът е свързан с позитивност, така че когато е на лидерска позиция, винаги вижда положителните неща и дава полезни съвети на колегите си. Неговите служители се радват на това, че са около него, заради веселата му личност и готовност да посрещне с усмивка стресираща ситуация. Овенът, като един от най-енергичните в зодиака, носи много вълнение на работното ди място. Може да има много „роли“, но също да е забавният в офиса. Поради естествената си увереност, други го виждат като експерт по всяка тема.

15. Може лесно да ги зарадваш

Като цяло, не е много трудно да направиш щастливи тези огнени зодии. Овните са винаги в движение и не искат от теб да маркираш всеки път, когато искат да отидат на екскурзия. Просто му позволи да прегърне мъжествеността си и ще те обича вечно. Стрелците ценят свободата си. Много я обичат, така че няма да има нужда постоянно да обръщаш внимание на емоциите им като при някои от водните или земните зодии. Лъвовете може да са малко по-драматични от останалите огнени знаци, но това е само защото искат да бъдат сигурни, че са приоритет в живота ти. Просто му обърни внимание и го ласкай, а това ще погали егото му. Ако търсиш партньор, който обича приключения и спонтанни бягства, няма да бъдеш разочарована от тези огнени мъже.