Увити с прежда яйца

Нуждаете се от прежда в различни цветове и сухо лепило. Намажете яйцето с лепило. След това прокарайте лепилото и по преждата която сте избрали. Може да обвиете цялото яйце или само част от него, но и в двата случая резултата ще е фантастичен.

Яйца зайчета

С малко памук яйцата ви може да получат една от най-сладките украси. Трябва ви само памук, който по желание може да оцветите и черен маркер за лицата. 

 

Напръскани яйца 

Създайте едно произведение на изкуството в домашни условия. За целта се нуждаете от боички за рисуване и 2-3 четки към тях. Поставете яйцата върху вестник или домакинска хартия, след това с избраните цветове започнете да ги пръскате. За различна големина на лините и краските, променяте разстоянието, от което ги пръскате.

Яйца мозайка

Декорация за едни наистина ефектни яйца. Трябва ви боя за яйца, течно лепило и четка. Боядисайте яйце, в какъвто цвят решите и го обелете. Боядисаните черупки намажете с лепило и залепете за друго не боядисано яйце. За по-голям ефект боядисайте и яйцето, върху което после ще лепите.

Яйца като сладоледена фунийка

Чиния пълна с малки сладоледени яйца. Ако яйцата ви са много светли, боядисайте ги в жълто или оранжево. С помощта на маслени боички нарисувайте единият край на яйцето в цвят, в който желаете да е сладоледа. Изчакайте да изсъхне, след това обърнете и направете няколко линии за фунийката. По желание с черна боя или маркер, нарисувайте личице на сладоледа.

Нетипични яйца

Ако са Ви омръзнали типичните цветни яйца, ето нещо което може да опитате. Купете от най-близкия шивашки магазин пера или пух. В тъмни цветове е най-подходящо, за да не се налага да го боядисвате после. Сварете и почистете добре яйцата и с помощта на лепило и четка, декорирайте яйцата. Перцата могат да бъдат частично или изцяло залепени за черупката.

Шоколадови яйца

Да точно така, но не от тези с играчка, а истински. За да направите това, ви трябва чисто и просто течен шоколад. Сварявате яйцата си, след това ги потапяте в течният шоколад. А ако искате да бъдете още по-изненадващи, направете така наречените “черно-бели” яйца. Потопете едната половина на яйцето в бял шоколад, а другата в кафяв.

Стикирани яйца

Да всички сме виждали и използвали лепенките за яйца. В повечето случаи обаче те или са прекалено големи, или лесно се отлепят или се набръчкват лесно. Добрата новина е, че на пазара са пуснати нови водоустойчиви лепенки които работят на съвсем друг принцип и яйцата Ви ще изглеждат като изрисувани с молив.

Хартиени яйца

Една от може би най-лесните необичайни декорации. За да си направите хартиени яйца, не ви трябва нищо друго освен салфетки, сухо лепило и четка (по избор, може да нанасяте лепилото директно). Колкото повече видове салфетки имате, толкова по-разнообразни ще са яйцата ви.

Черно-бели яйца

За едни наистина стилни яйца. Вземете бяла боя за яйза или бял оцветител за сладкиши и боядисайте вашите яйца бели. След това с маркер направете на тях декорациите, които искате. За да се улесните, харесайте си предварително патерн, по който ще рисувате.

Ако не успеете да намерите бяла боя, оцвете яйцата с бял маркер, изчакайте ги да изсъхнат и продължете с черният.

Яйца конфети

За да създадете тези красиви яйца, ще ви е нужна опаковъчна хартия или хартиена панделка. Предварително боядисайте яйцата в цветовете, които желаете. Бледите се препоръчват тук. След това с ножица нарежете на малки парченца опаковъчната хартия. Използвайте лепило и четка за залепянето им върху кората на яйцето.

Калиграфски яйца

Ръчно изписани - така могат да изглеждат и вашите яйца. За целта, от книжарницата си вземете лепенки или цели листове (в зависимост какво има) с изписани текстове по тях. Принципа е същият като на лепенките с картинки - залепяте, потапяте във вода, махате лепенката и Воаля, яйцата ви са готови.

Искрящи яйца

В купа налейте топла вода. След това капнете няколко капки лак за нокти. В зависимост от това каква шарка и нюанси искате, може да добавите и повече от един цвят. Колкото повече лак сложите, толкома по-наситени ще са яйцата ви. 

 

Натурално красиви цветя

За да постигнете този ефект се нуждаете от малки цветя, или листенца на цвете. Боядисайте яйцата си в светли, кремави нюанси. След това с помощна на сухо лепило залепете цветята върху черупката. По избор може да завършите декорацията с маркер.

Яйца емотикони

Това е метод, за който се изискват умения с боравенето с фулмастер и маркер. Първо боядисайте яйцата си жълто или оранжево. Изчакайте ги да изсъхнат добре и после нарисувайте любимите си емотикони. За улеснение изкарайте си уголемен шаблон на емотиконата, от който да гледате. Яйца или емотикони - вие решавате.

Преливащи яйца

Това е може би най-познатият на всички метод, но въпреки това не можем да го пропуснем. За да постигнете този ефект на преливане ви трябват различни цветове бои за яйца и домакинска хартия/памук. По желание, боядисайте яйцата в светъл цвят. С лъжица отсипете върху домакинската хартия/ памука от всеки цвят, като внимавате да ни ги препокривате. Увийте яйцето. След 10-ина минути ефекта ще е на лице.

Яйца с маниста

Друг начин, по който яйцата ви ще се отличават от тези на всички останали. Купете от магазина мъниста - големината и цветовете са напълно по ваше желание. С помощна на четка и лепило залепете манистата. Декорациите тук варират, може да украсите цялото яйце или само част от него.

 “Кремави” яйца

За да постигнете този ефект, е нужно да боравите с яйцата си, така като боравите с кеск или други сладки. В средно голяма купа, изсипете едно пакетче бита сметана, оцветители за храна (цветове по избор) и бял оцет - разбъркайте. В готовата смес поставете яйцата. Оставете ги да престоят минимум 20 минути. След това ги изплакнете със студена вода и оставете да изсъхнат.

Нарисувани яйца

Боядисайте яйцата си в черно или в други тъмни цветове. Изчакайте да изсъхнат и подсушете. След това с тебешири или пастели експериментирайте върху тях. Гарантираме, че резултатът ще е перфектен.

Прозрачен ефект

Ако искате и вашите яйца да изглеждат така, ви трябват свещи различни размери, въображение и нетрепереща ръка. Преди да боядисате яйцето, го изрисувайте със свещ с каквато картинка или елемент сте си избрали. След това пуснете яйцето в боята. Ще се боядиса всичко друго освен там където сте минали със свещта. Предупреждаваме ви, че този метод е трудоемък, но резултатът е забележителен.