Струва ми се, че всички, които познавам, имат повече деца от мен. “Двама родители = две деца” винаги ми е изглеждало стабилно и рационално уравнение, но изглежда съм от малкото, които разсъждават така. Кварталът ми е пълен със семейства с три, четири и дори пет деца. Приятелите ми от колежа се радваха на първото и второто си дете по същото време като мен, но след това ме изненадаха с желанието си да продължат рода си и още.

“Наистина? Сигурни ли сте?” беше първата ми реакция, когато една от най-добрите ми приятелки каза, че с мъжа й правят опити за Номер 3 (За щастие, тя ме обича въпреки факта, че нямам цедка на устата). Обичам децата си, но никога не съм искала още едно. Две, а не три, е моето магическо число и моята фабрика за бебета е официално затворена.

Вижте кои са моите 21 причини да мисля, че две деца са точно перфектният брой за мен.

1. Фактът, че малките човечета може да имат числено превъзходство в семейството ми, ме плаши.

2. Прекарах голяма част от живота си в грижи за хигиената на други хора. Достигнах лимита си за рязане на нокти, смяна на пелени и къпане.

3. И двете ми деца се нуждаят от възрастен, който да прекара поне час в четене на книжки до тях, преди да заспят. Кой ще приспива номер 3?

4. С бременността не сме приятелки. Първата беше лоша, а втората - по-ужасна и не мога да си представя да родя трети път.

5. Нямам място за втора пералня и втора сушилня, а съм сигурна, че ако имам още едно дете, ще се наложи да пера още по-често.

6. Вече изгубих две години от живота си в липса на сън. Кремовете ми против бръчки не могат да вършат чудеса.

7. Мразя бебешките чашки! Не мога да създам още едно дете, което ще се нуждае от тях.

8. Мразя шишенцата дори повече.

9. Гърдите ми са достатъчно тъжни след два рунда кърмене, много благодаря.

10. Вече раздадох и дарих хубавите си бебешки вещи, кой ще ги купува отново?

11. Колко легла може да оправи човек за един ден? По дяволите, обичам леглата в дома ми да са оправени.

12. Тази сутрин се наложи да преборя 2-годишния си син, за да му сложа пелена и в процеса, той хвърли няколко книжки по мен. Ами ако следващото дете е дори по-палаво?

13. Караницата между две деца е достатъчно шумна и дразнеща. Три или повече? Мъчение.

14. Не искам миниван, а купувам прекалено много неща от супермаркета и третия ред седалки в джипа ми са запълнени постоянно. Докато по-големият ми син не може да седи на предната седалка, нямам достатъчно място в автомобила си.

15. Искам да бъда въвлечена в образованието на децата си, но с повече от две деца, съм сигурна, че няма да мога да запомня дори имената на учителите.

16. Нуждая се от време за себе си. Не го получавам сега и съм сигурна, че още деца няма да ми помогнат да го получа.

17. Обичам да посещавам нови места, но самолетни билети за 5+ човека, няколко хотелски стаи и мисълта да летя с толкова много деца, означават, че ще си стоя на земята с десетилетия.

18. Огромният ми диван има места само за четирима (добре де, може да се настани и пети човек, но обичам да се разполагам).

19. Не мога да си позволя да купувам още таблети, след което да сменям разбити екрани, след което да ги сменям още веднъж.

20. Със съпруга ми вярваме в метода “Разделяй и владей” при възпитаването на деца, но ако имаме три, означава, че единия винаги ще отговаря за повече деца, и съм сигурна, че това ще бъда аз.

21. Децата означават хаос и макар и малко хаос да е добре, моят лимит е достигнат.

Катрин Стал