Достатъчно ли е да кажеш, че си влюбен и обичаш някого? Изразът “Обичам те” се счита за най-важният в една връзка. Идеята, че това е така, е още от нашето детството, когато родители ни ни го повтарят постоянно. Но това е само една част от връзката с човека до нас. Ето още три фрази, които също заслужават вниманието ти в романтичните отношения:

Да кажеш, че съжаляваш

Рано или късно всички правим грешки. Когато я признаеш, партньорът ти е наранен и трябва да понесе последствията. В такива ситуации трябва да признаеш, че си виновна и да покажеш разбиране. “Съжалявам” е добро начало.

Защо е важно да се извиниш? Експертите обясняват, че много често не разбираме, че сме наранили другия, както и начина, по който сме го направили. Започва спор кой е прав и кой не. За да избегнеш това, на помощ идва така важното извинение. Чрез него показваш, че искаш да се поправиш и промениш нещата.

Какво значение имат тези думи? Трябва да внимаваш, защото не всички извинения ще имат същото действие. Ако кажеш нещо като “Съжалявам как се почувства, когато….”, половинката ти може да се засегне, защото един вид обвиняваш не себе си, а него и начина, по който се чувства. По-добрият вариант е “Съжалявам, че те накарах да се чувстваш така…”. Така показваш, че уважаваш чувствата му и осъзнаваш своята грешка.

Няма любов без прошка

Да се опитваш да поправиш грешката си е първата стъпка, ако си наранил някого, но тяхната прошка ще е тази, която ще сложи край на спора. Знай, че тя не се дава лесно. На наранения във връзката може да му трябва малко повече време, за да върне доверието си към теб. Но както няма любов без прошка, така няма и прошка без любов. Кажи "Извинявай!" и бъди сигурна, че ако има любов, ще ти бъде и простено! 

Показвай по-често, че се гордееш с партньора си

Любовта не може да съществува без респект и адмирации, а те са най-важни, за да покажеш, че наистина обичаш другия човек. Фразата “Гордея се с теб” е тази, която със сигурност ще поласкае половинката ти, особено ако за него се е случило нещо важно, което и ти самата си оценила. Бъди сигурна, че правейки това, връзката ви ще стане по-здрава.

Любовта има различни аспекти

Няма лесни връзки. Романтичните са може би най-сложните, защото и двамата човека, които доскоро са имали различни животи, днес решават да преживеят заедно една прекрасна приказка. Да обичаш и бъдеш обичан без съмнение е най-важното, но има и още няколко неща, които правят любовта толкова красива и здрава. Не трябва да се срамуваш да кажеш “Съжалявам”, когато не си права или си направила грешка, “Прощавам ти”, когато си простила грешката и “Гордея се с теб”, когато искаш да покажеш на партньора си, че това, което прави, е оценено, като така го накараш да се почувства още по-щастлив.