Половинката ти има хиляди извинения да не каже заветното „Обичам те”? Някои от тях може да са истина, но това значи ли, че наистина си важна за него? Не си сигурна... Но той няма да ти признае и няма да иска да продължи връзката ви. Чувстваш се така, сякаш си на пауза и не знаеш дали някога ще ти каже, че те обича и дали си заслужава да си с него. За да улесним живота ти, ти представяме 9 от най-популярните извинения, които мъжете използват, когато не искат да ни кажат „Обичам те”:

1. „Не съм готов”

Старо, но златно. Ако ти каже, че засега не е готов, най-вероятно никога няма и да бъде. Има вероятност да е преживял травмираща раздяла или развод, но това не важи за всички случаи.

2. „Искам да си поживея, да излизам на срещи”

Това значи, че иска да излиза на срещи и че не си единствената, с която се вижда... поне засега. Може да осъзнае, че ти си подходящата, но не е сигурно. Един трик: Излизай на срещи с други мъже, така няма да си на разположение всеки път и той може и да осъзнае колко си важна за него. През това време и ти ще се оглеждаш за някой подходящ.

3. „Не мога да ти обещая нищо...”

Харесва те, иска те за себе си, но не достатъчно силно, за да улегне и да се обвърже сериозно. Не иска да даде обещание, защото не е сигурен, че ще успее да го изпълни. Заслужаваш нещо по-добро!

4. „Все още искам да видя какво се предлага. Да си пробвам възможностите. Съжалявам!”

Ако ти каже, че не иска да се обвърже, защото иска да се пробва с още жени и да види какво може, наистина ще ти стане доста неприятно, но поне е искрен. От една страна е откровен, но от друга си играе с теб. Зарежи го и виж дали все пак няма да се опита да се върне при теб.

5. „Не виждам общо бъдеще...”

Той е мил с теб, но не иска да се обвърже. Защо? Защото не смята, че ти си жената и не изпитва същото, което изпитваш ти. Определено не е за теб!

6. „Вината е в мен.”

Вината наистина може да в него. Проблемите в предишните връзки, поведението му, страхът от нараняване, животът му, работата му, обучението му може да са причина. Но също така може да значи „Аз съм виновен... че не те обичам”. Остави го да си тръгне и ако реши, че никой от двамата не е виновен и поиска да сте заедно, чудесно. Но се оглеждай за някой друг.

7. „Имам нужда от пространство!”

Може би има нужда да помисли относно връзката ви? Остави го сам. Не му пиши, не му звъни. Но ако ти го казва прекалено често, значи просто не те обича. Ако има проблем с близостта, не си виновна ти. Остави го сам да се справи с това.

8. „Не съм преживял бившата си...”

Това е признание, че всъщност ти не си жената за него. Ако седи и плаче за бившата си приятелка и тъне в самосъжаление, никоя няма да бъде Единствената. Кажи му „Довиждане” и го остави да оплаква живота си.

9. „Имам нужда от време.”

Ако сте още в началото на връзката ви, това е добре. Това, че не иска да бърза, е чудесен знак. Но ако това продължава с години, по-добре се разделете. Не бъди от тези жени, които излизат с мъж 10 години и още чакат някой ден да им предложи брак. Той или не те обича, или е вечният ерген!