Отново е това време: Меркурий е почти ретрограден. Небесното тяло ще причини малко междугалактически хаос от 10 май до 3 юни, което е второто от четирите му завъртания през 2022 г. Както обикновено, можете да предвидите недоразумения, технически грешки и закъснения при пътуване. Тази пролет Меркурий тръгва на обратно в бъбривите Близнаци. Втората половина на този досаден транзит ще бъде прекарана в спокойния Телец, добавяйки малко упоритост в любовта и кариерата ви. Докато тези обрати ще засегнат всички, има няколко зодии, които с пълна сила ще почувстват тежестта на неговия небесен хаос. Ето кои са те:

Близнаци

Подгответе се, Близнаци, предстои екзистенциална криза. Ретрограден Меркурий прекарва време във вашия първи дом на самопознанието през първата половина на обратното си завъртане, което може да ви накара да поставите под съмнение целта си дори повече от нормалното за вас. Този ретрограден Меркурий ще държи Близнаците в много интроспективно пространство, което за тях е неудобна територия. Има вероятност да се почувствате в капан на мислите си.

Нещо повече, този транзит прекарва време във вашия дванадесети дом на подсъзнанието, което ви прави допълнително уязвими към измама и илюзии. Когато Меркурий се премести в Телец може да се наложи да се откажете временно от социалния си живот и да се съсредоточите върху излекуване на несигурностите си.

Дева

Вероятно е добра идея да стоите далеч от социалните медии по време на ретрограден Меркурий, Деви. Това е така, защото досадният транзит се сблъсква с вашия дом на имиджа и всяка погрешна стъпка може да доведе до хаос в социалния ви живот. Вероятността от неправилна комуникация, която да доведе до неудобство, е голяма. Бъдете много усърдни, проверявайте поне по два пъти правописа си преди да публикувате нещо или да изпратите работен мейл.

Може да искате да се подготвите и интелектуално. Ретрограден Меркурий прониква във вашия дом на философията, карайки ви да поставите под съмнение всичко, което някога сте знаели, а тази загуба на контрол може да бъде плашеща. Когато Меркурий се премести в Телец, Девата ще почувства нужда да избяга от обичайните си рутини, но пътуванията на дълги разстояния или всичко, което е твърде извън обичайния им график, трябва да се избягва, ако е възможно.

Риби

Периодът ще ви удари, Риби - буквално. Ретроградният Меркурий навлиза във вашия четвърти дом на семейството, така че драмата в домакинството може да се развихри през следващите няколко седмици. Не е подходящ момент и за Рибите да се местят, защото вероятно ще съжаляват за нещо в новото жилище.

През втората половина на своето ретроградно движение, Меркурий е във вашия дом на комуникацията, причинявайки изключително объркване, когато става въпрос за изразяване на вашите идеи или обработка на информация. Не пренебрегвайте съветите и инструкциите, които получавате. Може да ви се стори по-правилно да следвате собствените си съвети, но в този период се въздържайте от подобни неща.