Важно е да имаме очи за доброто около нас, но и сами да го правим. Един малък жест може да има голямо значение и да промени деня на някого, а и ние самите ще се чувстваме по-добре. Дали ще помогнем на възрастен човек да се качи в автобуса или ще занесем красиви цветя на болния си съсед - има толкова много възможности да накараме някого да се усмихне.

Да направиш добро на приятел или на непознат днес като че все повече се превръща в рядкост. Виж как можеш да промениш това още днес.

Талони за храна

Ако са ти останали допълнителни, подари ги на нуждаещи се хора. Със сигурност ще ти бъдат благодарни, а ти ще си доволна от добрата си постъпка.

Спестявания

Ако всяка седмица от началото на годината събираш по малко пари, две седмици преди Коледа ще имаш достатъчно, за да подариш топла вечеря на семейство в нужда. Какъв по-добър коледен жест от този?

Запази спомените

Предложи да бъдеш официален фотограф на рожден ден, събиране, годишнина или семейна почивка. Понякога хората са твърде заети с подготовката на празничните събития, за да снимат.

Посади дърво

Знаем, че едно от нещата, които всеки трябва да направи в живота си, е да засади дърво. Няма нищо по-хубаво от това да споделиш този момент със семейството си.

Семейни обаждания

Дори да си много заета, намирай време да се обадиш на родителите и на баба си и дядо си. Със сигурност ще се зарадват много, а и ще разкажеш деня си на най-важните хора.

Посрещни пролетта с мил жест

Щом този слънчев сезон настъпи, остави кошница с луковици на прага на съседа си с бележка, на която предлагаш да ги засади. Няма как да не го трогнеш с този мил жест.

Малка изненада

Накарайте детето си да се усмихне, като сложиш бележка със сладко послание в кутията му за обяд. Не забравяй да му показваш колко го обичаш всеки ден.

Сладки целувки

Същото важи и за съпруга ти. Остави и на неговата възглавница мила бележка с няколко блокчета шоколад.

Мила усмивка

Просто поздрави някого. Усмихни му се и ще направиш хубав и неговия ден.

Мило послание

Намери време да напишеш и изпратиш послание и на по-възрастен приятел или съсед. Ще заредиш деня му с добро настроение.

Бъди приятел в нужда

Отиди в местната детска болница и развесели децата като им прочетеш любимите им книги. Бъди им приятел и те ще те заредят с много положителна енергия.

Помогни на възрастен човек

Тези хора се нуждаят най-много от помощта ни. Още днес можеш да помогнеш на някоя баба или да дядо да пресече безопасно улицата или да се изкачи по трудни стълби.

Планирана среща

Хей, Купидон! Планирай романтична вечеря за двама души, от които според теб би се получила страхотна двойка.

Подари чадър

Купи няколко чадъра и ги дръж в колата си. Ако видиш някого в дъжда, подари му един.

Не забравяй да благодариш

Напиши на ръка благодарствена бележка. Този малък жест няма как да остане неоценен.

Покажи какво харесваш в приятелите си

На хартия напиши нещата, което обичаш в приятел или любим човек и сложи листчетата в бурканче. Подари го на приятел като го помолиш да чете по едно листче всяка сутрин в понеделник, за да започва седмицата си с добро настроение.

Зарадвай случаен шофьор

Сложи дребни в апарата за паркиране. Така със сигурност ще усмихнеш следващия шофьор.

Цветно настроение

Купи връзка балони и ги раздавай на децата (и на възрастните) на близката детска площадка. Понякога един мил жест от непознат може да промени целия им ден.

Купи кафе на колега

Изненадай колега в офиса с кафе. Ако не пие, може да избереш любимата му напитка, за да освежиш работния му ден.

Празнични лакомства

През годината купи на промоция различен размер ръкавици. На Хелоуин ги напълни с бонбони и ги дай на децата на вратата ти. Така ще получат лакомства, но и ще се погрижиш да запазят ръцете си топли.

Поговори с непознат

Поговори с някого, който е имал тежък ден в близкия парк. Той ще го оцени, а помежду ви може да се зароди и приятелство.

Грижа за домашните любимци

Котките и кучетата също се нуждаят от обич. Посети със семейството си някой приют за животни. Дори да не можеш да вземеш пухкав приятел у дома, поиграй с тях за час.

Не бъди безразлична

Подари кутия понички на полицията или пожарната. Така ще покажеш на хората, които работят там, че цениш усилията им.

Подари цветя

Остави букет цветя пред вратата на приятел. Това ще бъде приятна изненада за него, а за теб – още един мил жест, с който да зарадваш някого.

Детски игри

На детската площадка остави бутилки със сапунени мехурчета, тебешир и стикери. Децата ще бъдат радостни и веднага ще се впуснат в нови игри.

Бордови игри

Може да зарадваш не само най-малките, но и възрастните хора. Занеси бордови игри в някой дом за възрастни хора и поиграй с тях.

Подари играчки

Ако близо до теб има деца, които са загубили вещите си след пожар, събери играчки и ги предай на местната пожарна. Така при следващия пожар ще могат да зарадват децата.

Подари шал

Ако обичаш да плетеш шалове или имаш много у дома, подари на някого. Така ще го накараш да се чувства добре и да си спомня този мил жест.

Сподели книга

Ако си чела някоя страхотна книга, дай я на приятел. Това е един от най-милите жестове.

Коледни песни

Изпей любимата си коледна песен със съседите си, за да „разпространиш” магията на светлия празник. Споделете и топли напитки за още по-празнично настроение.