Всеки от нас понякога се нуждае от съвет от Вселената. Понякога е толкова трудно да се направи правилния избор или правилно да се определят приоритетите.

В такива моменти, ни е необходим жизнен опит, натрупан в продължение на много години. Заради този опит, мнозина минават през много препятствия и трудности в живота. Мъдростта на по-старото поколение е много важна за нас, тъй като тя ни носи жизнени уроци - най-ценните знания.

Невъзможно е да се предаде цялата мъдрост на Вселената, мнозина се мъчат да я постигнат цял живот! Затова днес ви предлагаме четири жизнени урока за всеки знак от зодиака:

Овен

Животът - е това, което имаме сега. Ние винаги сме в очакване на невероятните неща, които ще се случат в бъдеще, но забравяме, че животът се случва тук и сега. Научете се да живеете за момента и престанете да се надявате на илюзорното бъдеще.

Страхът е илюзия. Повечето от нещата, от които се страхуваме, никога няма да се случат. Но дори и ако те се появят, често не са толкова лоши, колкото си мислим. За много от нас да се страхуват - това е най-лошото нещо, което може да им се случи. Реалността не е толкова ужасна.

Най-важното нещо в живота са любимите хора. Винаги ги поставяйте на първо място. Те са по-важни от вашата работа, хоби, компютър. Ценете ги, защото са целия ви живот. Само заради това, че ги има.

Не си струва да правите дългове. Изкарвайте пари според възможностите си. Живейте свободно. Дълговете няма да ви позволят да направите това.

Телец

Вашите деца - това не сте вие. Вие сте само приносителят, който доставя на света деца и се грижи за тях, докато те не могат да го правят сами. Обучавайте ги, обичайте ги, подкрепяйте ги, но не ги променяйте. Всяко дете е уникално и трябва да живее своя живот.

Вещите само събират прах. Времето и парите, които харчите за вещи, ще ви погубят. Колкото по-малко неща имате, толкова повече свободни ще бъдете. Купувайте разумно.

А колко често се забавлявате? Животът е кратък и трябва да му се наслаждавате. Спрете да се тревожите за това, какво мислят другите!

Грешките са нещо полезно. Ние често се опитваме да избегнем грешките, забравяйки, че именно те ни водят до успеха. Бъдете готови да правите грешки и да се учите от тях.

Рак

Уязвимостта лекува. Бъдете открити, истински и уязвими - това е страхотно. Това позволява на хората около вас да ви се доверяват и да споделят с вас своите емоции, а и вие да споделяте вашите.

Позьорството изгражда стена. Създаването на друг образ, с цел да впечатлите някого – ще ви изиграе лоша шега. Това отблъсква хората.

Спортът е сила. Спортуването трябва да стане част от начина ви на живот. Това ви прави по-силни физически, умствено и емоционално. Той също така подобрява здравето и външния вид. Спортът е лек за всички болести.

Обидата причинява болка. Освободете се от нея. Друг правилен път няма.

Близнаци

Приятелството изисква внимание. Пазете приятелство като цвете. То ще ви се отплати.

Опитът е на първо място. Ако не можете да решите дали да купите диван или да отидете на екскурзия - винаги избирайте второто. Радостта и положителните спомени са много по-ярки от материалните неща

Забравете гнева. Успокоението идва след няколко минути. А последствията от гнева може да траят много по-дълго. Вслушвайте се в емоциите си и когато усетите, че се надига гнева, направете крачка в противоположна посока.
Спомнете си за доброто. Малко доброта може да направи чудеса с хората около вас. И това изисква от вас съвсем малко усилие. Практикувайте това всеки ден.

Възрастта – това е само число. Когато сте на 20 години, смятате, че на 50 - ще е кошмар. Но когато сте на 50, се чувствате като на 30. Вашата възраст не трябва да определя отношението ви към живота. Не позволявайте на цифрите да съсипват настоящето ви.

Лъв

Страстта прави живота по-добър. Когато си намерите занимание, по което да си загубите ума, всеки ден се превръща в подарък. Ако не сте намерили своята страст, си поставете за цел да го направите.

Пътуването дава опит и разширява съзнанието. Пътешествията ви правят по-интересни, по-мъдри и по-добри. Те ни учат да общуваме с хората, да се запознаем с техните навици и култура.

Не винаги сме прави. Ние мислим, че знаем отговора на всеки въпрос, но това не е така. Винаги се намира някой по-умен от вас и вашите отговори не винаги са верни. Имайте това предвид.

И това ще мине. Без значение какво се случва в живота ви, то ще премине. Времето лекува, а нещата се променят.

Дева

Вие определяте съдбата си. Животът е скучен без цел. Решете какво е важно за вас и изградете живота си около това.

Рискувайте! За да промените живота си, трябва да поемате рискове. Промяната е винаги за добро.

Животът се променя и не трябва да му се противопоставяте. Не се страхувайте от промените, плувайте по течението и възприемайте живота като приключение.

Мислите са нереални. Всеки ден през главата ви преминават хиляди мисли. Много от тях - отрицателни и плашещи. Не им вярвайте. Това са просто само мисли, които няма да се превърнат в реалност, ако не им помогнете това да се случи.

Везни

Не можете да контролирате другите. Искаме хората около нас да се държат така, както на нас ни се иска. Но истината е, че не можем да променим другите. Уважавайте уникалността и независимостта на всеки човек.

Вашето тяло е храм. Всеки от нас има нещо, което мрази в тялото си. Но тялото ни - това е единственото нещо, което ни принадлежи. Отнасяйте се с уважение и се грижете за него. 

Докосването лекува. Докосването има много положителни свойства. То води до нормална сърдечна дейност, подобряване на настроението и облекчаване на стреса. Това е подарък, който трябва да се споделя.

Ще се справите! Без значение каква ситуация е възникнала в главата ви. Истината е, че можете да се справите. Вие сте много по-силни и по-мъдри, отколкото мислите. Ще преминете през това и ще оцелеете.

Скорпион

Благодарността прави хората по-щастливи. Без значение към кого е насочена благодарността. Не забравяйте да благодарите на хората за всичко, което правят за вас.

Слушайте интуицията си. Вашите аргументи са важни, но интуицията - това е вашата суперсила. Тя се опира на житейския ви опит, за да намери отговор на всеки въпрос. Понякога това се случва спонтанно и затова е по-добре да се вслушвате в нея.

Мислете първо за себе си. Не бъдете егоисти, но не забравяйте, че най-важният човек - това сте вие. Да бъдеш честен със себе си - това е свобода.

Самозаблудата е самозаслепяване.

Стрелец

Идеалите са скучни. Перфекционизмът ще направи живота ви скучен. Нашите различия, особености, фобии и недостатъци са това, което ни прави уникални. Имайте това предвид.

Намерете целта в живота си. Направете всичко възможно да я намерите.

Малките неща също са важни. Всички ние сме в очакване на големи победи и постижения, забравяйки, че те са съставени от малки, а понякога дори незабележими стъпки. Ценете тези стъпки.

Учете. Винаги. Старайте се всеки ден да научавате нещо ново за различни неща. Ученето поддържа мозъка в добра форма, дори и в зряла възраст.

Козирог

Стареенето е неизбежно. Телата ни остаряват, а ние не можем да спрем този процес. Най-добрият начин да забавите стареенето е да се радвате на живота и да живеете пълноценно всеки ден.

Бракът променя хората. Човекът, с когото сте свързали живота си ще се промени с времето. Но вие също! Не позволявайте тази промяна да ви изненада. 

Тревогата е безсмислена. Същността на тревогата е такава, че тя никога няма да се случи. Тревожността се отключва в мозъка, а вие просто не можете да се справите със ситуацията. Затова се научете да се справяте с тревожността и се опитвайте да се отървете от нея.

Излекувайте раните си. Не позволявайте на раните от миналото да се отразяват на сегашния ви живот. Не се преструвайте, че те не означават нищо. Намерете помощ от близките или тези, които са професионално ангажирани с лечението на емоционални травми.

Водолей

Колкото по-семпло, толкова по-добре. Животът е пълен с трудности, бъркотия и задължения, които го правят по-лош. Простичкият живот дава възможност за радост и любими занимания.

Вършете си работата перфектно. Ако искате да постигнете нещо в живота, трябва да поработите. Разбира се, има и редки изключения, но не разчитайте на тях. Доверете се на себе си.

Никога не е твърде късно. Късно - това е просто извинение, за да не опитате. Да постигнете целите си е възможно, независимо от възрастта.

Движението лекува депресията. Всяко действие е лек за безпокойство, мъка и тревожност. Спрете да мислите и направете нещо.

Риби

Правете каквото искате. Бъдете активни. Не чакайте животът да ви подхвърли кокал. Може да не ви хареса неговия вкус.

Освободете се от предразсъдъците. Не бъдете заслепени от становищата или убежденията на обществото. Бъдете отворени за всякакви възможности или идеи. Ще останете изненадани колко много възможности дава животът.

Думите имат смисъл. Помислете, преди да кажете нещо. Не използвайте думите, за да обидите някого. Когато направите това, няма връщане назад.

Живейте всеки ден. Когато станете на 90, колко дни ви остават? Живейте и ценете всеки един от тях.

Любовта е отговорът на всеки въпрос. Любовта е причината да сме тук. Това е силата, която движи света. Споделяйте я и я показвайте всеки ден.   Направете света по-добър!