Толкова сме добри в това!

Жените знаем как да контролираме мъжете.

Това е умение, което трябваше да научим, защото векове наред жените са били маргинализирани и подценявани в култура, доминирана от мъже.
Жените не получават същите заплати, има различни стереотипи за жените им и до ден днешен не получават същия социален, политически и икономически статус като повечето мъже.

Но това не означава, че не можем да правим някои неща!

Жените са невероятни в някои неща. И един от най-ефективните начини, които сме научили, за да получаваме нещата, които искаме, е манипулирайки мъжете да направят това, което желаем от тях.

Всъщност сме толкова добри в това, че в повечето случаи те не осъзнават какво сме направили!

Също като филма „Генезис“! Жените са толкова добри в нежното подбутване на мъжете, че те изведнъж се озовават в гаража, чистейки го и мислейки, че идеята за всичко това си е била тяхна.

Това е силна способност, която мъжете трябва да използват с внимание, особено когато са във връзка.

Ако искате да оцените истинската стратегическа сила на женската воля, ето 4 начина, по които жените едва доловимо контролират мъжете, без мъжете дори да осъзнават...

1. Жените се държат с мъжете като с деца

Мъжете държат ли се понякога като деца? Абсолютно! Но това не означава, че жените трябва да поощряват това поведение. Когато една жена се държи с възрастен мъж сякаш е седемгодишно дете, може да изглежда, че е ядосана, но всъщност тя се опитва да получи това, което иска – по начина, по който го иска.

Ако една жена не може да се довери на един мъж, че ще напазарува или че ще сгъне прането, това не означава, че той не може да го направи. Той е възрастен, може. Но тя иска всичко това да е свършено точно както тя го иска.
Затова вместо да го остави да се оправя сам, тя се намесва и така си създава повече работа, което може да събуди подозренията на мъжа, че той не би могъл да се справи с обикновените задачи сам.

Жената контролира ситуацията, но и пречи да се развива. Това е порочен кръг. Жените трябва да осъзнаят, че четири от най-контролиращите думички на света са „Ще го направя аз“.

2. Жените стават тихи.

Жените са професионалисти в това. Ако един мъж е раздразнен и иска от дамата да направи нещо, той просто ще й го каже. Може и да крещи, може и да мрънка, но какъвто и начин да избере, той не би могъл да запази вътрешните си желания в себе си. Той иска да ги изрази по най-директния начин.
Жените от друга страна са пълната противоположност – и вероятно тактиката им е много по-ефективна. Ние ставаме тихи. Спираме да говорим. Отдръпваме се.

Жените често оправдават тази тишина, казвайки „Просто се нуждаех от време“ или „Обмислях нещата“, но отказвайки да кажат нещо повече, оставят мъжете да се чудят какво са направили.

Тази тишина е толкова неловка за мъжете, че те бързо правят това, което се иска от тях. „Искаш да призная, че съм сбъркал ли? Да сменя блузата си? Да започна да ходя на фитнес? Кажи нещо!“.

Отказвайки да кажем какво искаме, караме мъжете отчаяно да изпълняват желанията ни, ако това ще накара тишината да свърши.

3. Жените ласкаят мъжете.

Ласканията са полезен инструмент за контролиране на повечето хора, но работи особено добре при мъжете. Това се дължи на две неща – мъжете са възпитавани с (нереалистична) представа, че могат да направят всичко и фактът, че мъжете рядко получават комплименти (най-често чуват просто „Добра работа“).

Но женските ласкателства придават едновременно пълномощие и похвала. „Скъпи, не съм добра с техниката, можеш ли да ми покажеш как работи това дистанционно?“ или „Скъпи, можеш ли да разтовариш колата вместо мен? Куфарите са толкова препълнени, а ти можеш да носиш големи тежести!“.

Да, някои от тези комплименти може и да са искрени, но все пак са форма на контрол. Жената иска да получи нещо, затова обсипва мъжа си с похвали, показвайки му, че е най-добрият в това, което иска да бъде свършено.

Вероятно не е истина. Тя е голяма жена, може да разучи дистанционното сама. Но ласкателството е доказан начин да накараш мъжа да направи нещо вместо теб.

4. Жените сравняват мъжете с други мъже.

Тази техника често е използвана при възпитаването на деца, но всъщност е много по-ефективна, ако се прилага върху възрастен. Това е класическа стратегия „Виж какво добро момче“. Един родител може да я използва, за да засрами тийнейджъра си и да го накара да работи по-усилено у дома и в училище.

„Виж синът на Ани, средният му успех е 5,50, а след училище помага в дома за възрастни хора!“

Версията за възрастни се прилага, когато една жена не е доволна от мъжа до себе си в даден аспект, затова открито започва да прави сравнения с мъжа си и други мъже покрай нея.

„Боби получи повишения... Ники ремонтира апартамента си съвсем сам... Петър ходи на фитнес пет пъти седмично и му харесва, никога не се оплаква...“
Подомни изявления не само засрамват мъжа, но може и да засегнат егото му. Това не е обикновено мрънкане. Това е изтъкване на друг човек, който явно е по-добър в нещо. Това може да понижи самооценката на мъжа и да го накара да се докаже.

Тези техники несъмнено са ефективни, но повдигат въпроса – заслужава ли си да манипулираме и да си играем с мъжкото его само за да накараме приятеля си да си сваля обувките, когато влезе вкъщи?

Защото контролът невинаги е хубаво нещо. Жените трябва да осъзнаят, че с голямата сила идват и големи отговорности и когато е възможно трябва да бъдат директни и открити с мъжете. Дръжте се с тях като с равни партньори и вижте дали и така ще получите това, което искате.

А ако не проработи... контролирайте на свобода. Те няма дори да разберат.