Малко е тъжно.

Всички имаме приятелка, която просто обожава лошите момчета, нали? А може би сте самата вие? Има нещо специално в лошите момчета - тяхното опасно, безразсъдно, “не ми пука” поведение е много секси.

Но… има момент, в който лошото момче е като гнила ябълка. Има разлика между кибритлия и гадняр и вероятно има човек в живота ви, който е просто пристрастен към някой, който се държи ужасно с тях. Освен ако ние самите не сме били този човек, може да поклащаме глава и да се чудим защо някой търпи това, но когато погледнем отвъд повърхността, това привличане не е трудно за разбиране.

Ето защо толкова много жени се влюбват в мъже, които се държат зле с тях.

1. Търсите си мъж, с който да преодолеете раздялата

Мъжът за разсейване може да не е разглеждан като възможност за сериозна връзка. Може да се привържем към някого в момент на слабост. Може да изпитваме нужда да скачаме от един човек на друг. Може да ни е страх да бъдем сами и да не бъдем взискателни към това кой ще бъде този човек.
Надяваме се, че след като нещата се уталожат след раздялата, ще се чувстваме по-малко уязвими и този мъж ще изгуби привлекателността си за нас. Ще можем да преметнем коса и надменно да кажем “Чао, чао, лошо момче” и да преминем към някой, който си струва или поне да бъдем по-сигурни в това, че сме си самодостатъчни и не се нуждаем от мъж, който да ни допълва.

2. Имате много ниско самочувствие

Човек, който се държи ужасно с вас, ще може да надуши несигурността ви като хрътка-шампион. Ако вие самата не разбирате колко страхотна жена си, ще сте склонни да избирате хора, които да се държат с вас като втора ръка човек.

3. Изолирате се социално

Ако нямате кръг от най-добри приятели, които се грижат за вас, можете да бъдете склонни да станете жертва на някого, който не се държи с вас по начина, който заслужавате. Няма да имате никой, който да ви ръчка в ребрата или да ви рита под масата, казвайки ви “Момиче, недей” без думи.

Мъж, който няма интерес да се държи с вас сякаш сте най-страхотният човек на планетата, може да бъде привлечен към вас, ако няма групичка около вас. Ако нямате много близки хора, бъдете внимателни, когато дойдат лошите момчета.

4. Мислите, че можете да го поправите

"Знам, че се отнася ужасно с мен, но мога да го променя".

Това е като да опитваш да убедиш себе си, че можеш да превърнеш огнедишащ дракон в питомно кученце само с любов и привързаност. Ъъм... не.

Ако започнете връзка, мислейки, че можете да моделирате другия в това, което вие искате, почти винаги ще бъдете разочаровани. Ако искате да промените нещо, направете го например с дома си. Ако искате партньор, който ще се държи добре с вас, не излизайте с някой, който се държи с вас като с боклук с надеждата, че ще се промени. Няма.

5. Харесва ви тръпката на лошото момче.

Разбирам. Наистина. И аз съм се поддавала на изкушението на лошото момче повече пъти, отколкото бих си признала. Те са секси. Те са непредсказуеми. Те носят вълнения и приключения, но също така несигурност и стрес.

Емоционалното влакче на ужасите с лошото момче може да бъде забавно за кратко. Може да се радвате, че усещате пеперуди в стомаха, когато телефонът звънне, но скоро ще разберете, че всъщност корема ви се свива, защото не знаете кога ще се обади. Съвет: никога не е тогава, когато каже, че ще го направи.

Надяваме се, че всички трепети, които изпитвате, когато някои се държи с вас като с боклук, са краткотрайни. Ще се чувствате по-силни, ако обичате адреналина, но не е добре такава да бъде базата на любовните ви отношения.

6. Обичате предизвикателствата

Ако имате нужда от предизвикателство, опитайте да тренирате за маратон или си поставете за цел да обиколите Европа преди да навършите 40. Макар и връзките често да са предизвикателни, те не трябва да бъдат само това. Достатъчно.

7. Свикнали сте да бъдете с някого, който ви третира зле

Ако излизате с някой, който се държи с вас като с боклук, ще сте в състояние да оцените функционална връзка. Може би това не е добра мотивация да ходите с някой, които ви третира зле, но поне е непредвиден положителен ефект.

Да бъдете в състояние да се насладите на някого, който ви третира като невероятният човек, който сте, след като сте били с някой, който се държи с вас като със изтривалка, се предполага, че сте напуснали лошата си връзка.

Ако разпознавате себе си в тези думи, погледнете се в огледалото и повтаряйте с мен “Ти си истинска богиня и заслужаваш повече”. Ако разпознавате жена, за която ви пука, погрижете се за нея. Може би това е просто фаза или може би се случва нещо по-сериозно. Така или иначе, недейте и вие да се държите с нея като с боклук. Бъдете приятелка. Не съдете. Погрижете се.