5-годишната Джаре от Нигерия наскоро покори сърцата на десетки хиляди в Инстаграм благодарение на серия от красиви портрети. Някои потребители веднага побързаха да я нарекат „най-красивото момиченце на света“.

Снимките са заснети от фотографката Мофе Бамуйуа, която пише за Джаре „Да, тя е човек, но е и истински ангел!“. Портретите на момиченцето са заснети в съвсем обикновена обстановка, но снимките са наистина необикновени. Големите очи на Джаре и съвършената ѝ кожа сякаш ни разказват цяла една история: „Можех да я накарам да се усмихне или да я разсмея, но предпочетох тя да се държи естествено, за да можем да надникнем през нейните очи!“

И докато Джаре е наистина изумително красива на тези снимки, няма как да не забележим, че снимките не са типично детски, а повече приличат на портрети от модно списание.

Всъщност такава е била и целта на Мофе, тя казва, че е искала децата да изглеждат „по като възрастни“. „Исках да запечатам границата между детството и съзряването. Накарах ги да позират като възрастни. Това беше моят трик, за да създам един вечен портрет“, казва фотографката.

Освен Джаре тя е заснела и двете ѝ сестри – 7-годишната Джомилоджу и 10-годишната Джоба.

След успеха на портретите на Джаре, фотографката съветва майка им да им направи лична Инстаграм страница и така се създава @the_j3_sisters. Там майка им публикува снимка на трите момиченца в ежедневието им, този път без многото грим и фотошоп.

И други момиченца в социалните мрежи са били титулувани със званието „най-красивото момиченце на света“ и много от тях след това започват професионална кариера на модели. Такава е и малката Анастасия Князева от Русия.

5-годишната Джаре не е модел, но може би след този успех ще стане.